Powerplay 20/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 19:19
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Lettland – Österrike 1X
2. Kazakstan – Slovakien 2
3. Carolina – NY Rangers 1
4. Calgary – Edmonton 1X2
5. USA – Sverige 2
6. Danmark – Frankrike 1X
7. Österrike – Finland 1X2
8. Kanada – Schweiz 1X2

Åtta rätt finns som vanligt i sikte när vi sätter tänderna i fredagens Powerplay, som pågår ända fram till lördag eftermiddag. Bongen ser minst sagt intressant ut och både hjärtat och hjärnan får säga sitt när Tre Kronor får förtroendet mot USA, samt att bägge alpnationerna ska ses med god skrällchans. Häng med!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 15:59

💰 Spiken! – Sverige

Garpenlövs gäng skrinnar in i Nokia Arena med stärkt självförtroende efter att ha säkrat en tung skalp mot Finland senast. Det amerikanska landslaget ser sämre ut än på länge och kan få svårt att mäta sig med ett förstärkt Tre Kronor i denna fight. Tvåa!

💣 Skrällen! – Schweiz

Schweiz är som vanligt en outsider i VM och kommer troligtvis ta sig långt i turneringen om spelare som Siegenthaler, Hischier och Suter levererar enligt sin högstanivå. Claude Juliens lönnlöv har skakat emellanåt och får definitivt se upp. Alla tecken åker in.

1. Lettland – Österrike 1

Österrike har blandat och gett i detta VM. Stjärnan Brian Lebler låg bakom skrällsegern mot Tjeckien, men baksmällan var minst sagt påtaglig hos Red Bull Salzburg-forwarden och hans kamrater som åkte på däng av Norge i den efterföljande matchen. Mötet med Lettland känns på förhand ovisst, men oddsmarknaden håller letterna som tydliga favoriter och då Örebros Rodrigo Abols och hans kamrater från Baltikum ser ut att bli lite väl lågt betrodda är det läge att fimpa tvåan helt och hållet. Etta, eller möjligen 1X.

2. Kazakstan – Slovakien 2

Slovakien suktar efter poäng då den vanligtvis habila hockeynationen misslyckats rejält i inledningen av detta världsmästerskap. Som väntat går mycket av slovakernas spel genom New Jersey-stjärnan Tomás Tatar, men bakom 31-åringen ser det förhållandevis tunt ut. Trots detta ska ett Kazakstan, som riskerar att åka ur A-VM, inte kunna utgöra något större hot mot Craig Ramsays landslag. Det ska nog krävas att spelarna i Slovakien i princip ställer ut skridskorna i Helsinki Ice Hall för att slagpåsen i Grupp A ska ha en vettig chans på poäng. Tvåan singlas utan att blinka.

3. Carolina – NY Rangers 1

Carolina vann som väntat det första mötet mot Rangers, men Canes slarvade en hel del ska sägas och kunde mycket väl ha stått som förlorare av match ett i PNC Arena. Gästerna från Manhattan gjorde det stundtals riktigt bra och visade att de, trots den tydliga positionen som underdog, inte kommer att ge bort denna matchserie utan en kamp. Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen och övriga virvelvindar är dock det klart bättre laget i denna serie, och om de vitröda bara ökar skärpan i denna match är det svårt att se hur ett ojämnt Rangers ska orka hänga med. Bra spiketta i Raleigh.

4. Calgary – Edmonton 1

Målen haglade tätt när Calgary gick vinnande ur det första Alberta-derbyt mot Edmonton. Flammorna frälstes av bland annat Rasmus Andersson och Elias Lindholm då svenskarna stod för varsitt mål i match ett. Men med tanke på gästernas spets ska Oilers inte räknas bort när klubbarna nu går upp i ringen igen i denna kvartsfinalserie. Connor McDavid och company i bortalaget behöver främst få ordning på defensiven om de ska kunna studsa tillbaka i Scotiabank Saddledome. Med hänsyn till värdet plitas ettan ned först, men finns det kosing över föreslås en heltäckande lösning.

5. USA – Sverige 2

Sverige säkrade en fin skalp häromsistens då Garpenlövs manskap tryckte till Finland i det nordiska rivalmötet. Hjälte blev Emil Bemström som var den enda som lyckades pricka rätt i straffavgörandet. För vårt kära Tre Kronor väntar nu ett USA som ser sämre ut än på länge. Även om David Quinns jänkare till slut vann mot Storbritannien (3-0) så var det inte utan att det blev onödigt spännande. Nordamerikanerna har dragit på sig alldeles för många utvisningar vilket just nu är deras tydliga akilleshäl. Bäddat därmed för skickliga powerplay-lirare som Dahlin, Bemström och Asplund att kliva fram. Både hjärtat och hjärnan säger spiktvåa!

6. Danmark – Frankrike 1

Danmark och Frankrike är de två främsta utmanarna till den fjärde och sista slutspelsplatsen i Grupp A. Det går inte att säga att någon av nationerna har underpresterat så här långt, men insatserna har inte heller fått ögonbrynen att lyfta. En troligtvis slätstruken drabbning är att vänta där den individuella skickligheten kan komma att fälla avgörandet. Således kan det vara läge att snegla åt danskarnas håll då klassgubbar som Nikolaj Ehlers och Joachim Blichfeld, bägge i NHL till vardags, är potentiella segermakare för de “röe och hvide”. Ettan öppnar, men krysset kan gott sällskapa om plånboken ger grönt ljus.

7. Österrike – Finland 2

En potentiell kupongrensare uppenbarar sig i Tampere där Österrike kan slå ur underläge mot ett Finland som “bara ska vinna”. Jukka Jalonens vitblå krigare skrinnar ut i Nokia Arena med enorm press på sina axlar, och även om oddsmakarna värderar värdnationens segerchans till en bit över 90 procent så är österrikarna alltid kluriga att möta. Fråga bara spelarna i det tjeckiska landslaget. Får firma Haudum/Kasper fart under grillerna är en skräll från alpnationen troligare än vad strecken gör gällande. Våga plocka med 1X i jakten på de riktigt stora slantarna!

8. Kanada – Schweiz 2

Kanada har inga roliga minnen när det kommer till deras möten med Schweiz. Senast nationerna gick i klinch med varandra i VM-sammanhang, i kvartsfinalen 2019, krävdes det ett avgörande i sudden innan Lönnlöven kunde pusta ut. Året innan det drog alpnationen den längsta stickan (3-2) och gubbar som Genoni och Corvi fanns på isen även då. Kanadickerna är inte så överlägsna som vi är vana att se dem, vilket betyder att det uppstår en fin öppning för schweizarna som troligen skulle älska att knäppa Claude Juliens stormakt på näsan igen. Alla tecken!

108 rader

1. Lettland – Österrike 1x
2. Kazakstan – Slovakien 2
3. Carolina – NY Rangers 1
4. Calgary – Edmonton 1×2
5. USA – Sverige 2
6. Danmark – Frankrike 1x
7. Österrike – Finland 1×2
8. Kanada – Schweiz 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 21 maj, 2022