Powerplay 17/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 19:19
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Sverige – Storbritannien 1
2. Schweiz – Kazakstan 1X
3. Florida – Tampa Bay 1
4. Colorado – St. Louis 1X2
5. Syracuse – Laval 1X
6. Norge – Österrike 1X2
7. Frankrike – Italien 1
8. Finland – Sverige 1X2

Fem VM-matcher samt NHL- och AHL-slutspel står på agendan då vi får bekanta oss med ett Powerplay som sträcker sig över två fulla dagar. Tre Kronor både öppnar och stänger butiken via matcher mot Storbritannien och Finland. Otroligt spännande att se hur Garpenlövs manskap kan lösa dessa båda bataljer. Kupongens bästa spik är Frankrike medan skrällen med stort S hittas i Denver. Allt är klart, nu åker vi!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 19:19

💰 Spiken! – Frankrike

Frankrike är rakt igenom ett skickligare hockeylag jämfört med Italien och får därför fullt förtroende under onsdagen. En riktigt bra spik helt enkelt.

💣 Skrällen! – St. Louis

Ett spännande St. Louis har visat upp sig från sin allra bästa sida på slutet. Blues har en riktigt fin chans att lösa en skrällseger i denna första slutspelsmatch mot Colorado trots bortabana. Spännande tvåa i Denver.

1. Sverige – Storbritannien 1

Sverige öppnade VM med en ganska slätstruken historia mot Österrike. Seger blev det men utan att övertyga. Tre Kronor steppade dock upp betydligt i och med mötet mot Tjeckien under söndagen och kunde på ett imponerande sätt skörda en 5-3-viktoria efter bland annat fint offensivt spel av herrar som Asplund och Wallmark samt ett förstklassigt backspel med Dahlin och Ekman-Larsson i spetsen. Storbritannien är givetvis jätteglada för sin skrällpoäng mot Norge nyligen. Att britterna ska kunna göra om bedriften och skörda pinnar mot en ny nordisk nation är såklart inte troligt. Ettan i Nokia Arena är omöjlig att ifrågasätta.

2. Schweiz – Kazakstan 1

Schweiz 6-0-kross mot Danmark var en match där alplandets hockeyherrar sannerligen visade sitt fulla register och att nationen är att ta på allvar i snacket om medaljer. Samtliga enheter kuggade i fint och bakåt visade Janis Moser upp varför han tagit en plats i Arizona i år med sitt magnifika spel både framåt och bakåt i banan. Kazakstan gör en riktigt dålig start på mästerskapet och väntar fortsatt på sina första poäng. Sett till lagbygget i stort är det inte så tokigt men än verkar kollektivet inte fungera. Ettan garderas med ett kryss enbart i värdesyfte.

3. Florida – Tampa Bay 1

Spektakulärt derby från “the Sunshine State” att vänta. Konferens-semifinal är vad som gäller då Florida och Tampa ska göra upp i en bäst av 7:a. Gästerna och tillika regerande Stanley Cup-mästarna gjorde en väldigt fin serie mot Toronto och lyckades också vända ett 2-3-underläge till seger och avancemang. Florida å sin sida visade varför “katterna” varit bäst på den östra sidan sett över hela säsongen och toppnamn som Barkov, Verhaeghe, Giroux med flera har varit lika bra i slutspelet som under serielunken. I den här första fajten singlas ettan av.

4. Colorado – St. Louis 2

Colorado är favorit att ta hem Lord Stanleys Pokal senare i sommar. Denver-klubben fick tillbaka Gabriel Landeskog till slutspelet och tillsammans med MacKinnon, Kadri, Burakovsky med flera besitter Avalanche den kanske allra finaste spetsen i hela NHL. St. Louis ska däremot inte räknas bort. Blues uppryckning under slutet av matcherserien mot Minnesota var fenomenal. Tre raka vinster med tydlig marginal kunde Craig Berubes mannar visa upp och av bara farten finns absolut förutsättningarna för att fortsätta på inslagen segerväg. Alla tecken spelas men det är tvåan till runt 20 procent som smakar allra bäst.

5. Syracuse – Laval 1

I AHL:s slutspel har serien mellan Syracuse och Laval landat i en helt avgörande match 5 på isen i Upstate Medical University Arena. Laval hade chansen att slå in matchbollen hemmavid häromsistens men lyckades inte ens få in en ynka puck i mål. Något som givetvis tidigare HV-keepern Hugo Alnefelt ska ha cred för då nollan bakåt blev intakt under hans 50 minuter på isen. Med tanke på att Max Lagacé klev av skadad är det återigen chans för burväktaren från Danderyd att visa upp sina kvalitér inför hemmapubliken och föra sitt Crunch till nästa omgång. Ettan först.

6. Norge – Österrike X

Efter en sämre spelmässig insats mot Storbritannien i helgen (seger trots allt med 4-3 efter straffar) så höjde sig norrmännen mot Lettland men kunde ändå inte skörda några poäng mot balterna. Österrike på tur. En nation som på det hela taget varit förvånansvärt bra under VM sett till spelet på isen men saknat det där lilla extra framåt för att poängen i större möjliga mån ska rulla in. Alplandet spelar också under tisdagen en tuff fajt mot Tjeckien och får därför lite kortare vila jämfört med Norge. Möjligen kan detta påverka utgången något men i en på förhand jämn dust är det ändå läge att kladda på med 1X2 omedelbart.

7. Frankrike – Italien 1

I skrivande stund har Italien ännu inte spelat VM:s tredje gruppspelsmatch då Danmark väntar innan det är dags för stövelnationens hockeygrabbar att skrinna ut och möta Frankrike under onsdagen. Trots detta ska vi nog ändå tro att “gästerna” fortsatt står kvar på noll inspelade poäng och även om italienarna kämpat otroligt bra i sina öppningsmatcher mot Schweiz samt Kanada finns inte riktigt den där sista spetsen och kvalitén. Frankrike pressade Tyskland hårt under måndagskvällen. 2-3-torsken var ännu en klart godkänd insats från Les Bleus sida. Läge för en andra skalp i detta mästerskap nu. Ettan är väldigt trolig.

8. Finland – Sverige X

Kupongen avslutas med en riktig höjdare. Sverige ska ta sig an värdnationen Finland under onsdagskvällen. En tidig gruppfinal där Tre Kronor ska ha rimliga chanser att skörda poäng. Finländarna gjorde 4-1 på USA i sin tredje gruppspelsmatch under måndagen. En riktigt trevlig match där framförallt keepern Olkinuora vann målvaktsduellen mot Strauss Mann i amerikanarnas bur och linan Granlund-Manninen-Hartikainen överglänste USA:s motsvarighet framåt. Läge att avsluta med en helgardering i Tammerfors.

108 rader

1. Sverige – Storbritannien 1
2. Schweiz – Kazakstan 1x
3. Florida – Tampa Bay 1
4. Colorado – St. Louis 1×2
5. Syracuse – Laval 1x
6. Norge – Österrike 1×2
7. Frankrike – Italien 1
8. Finland – Sverige 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 17 maj, 2022