Powerplay 19/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 19:19
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Tjeckien – Lettland 1X2
2. Kanada – Kazakstan 1
3. Florida – Tampa Bay 1X2
4. Colorado – St. Louis 1
5. Utica – Rochester 1X
6. Tyskland – Italien 1X2
7. Storbritannien – Finland 2
8. Lettland – Österrike 1X

VM tuffar vidare och “dessvärre” är det inget att göra åt storfavoriterna Kanada och Finland som bägge spikas utan att blinka. Skrällarna hittas istället på annat håll samt att Landeskog, Burakovsky och övriga i Colorado skiner upp som en trevlig värdespik. Let’s go!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 19:19

💰 Spiken! – Kanada

Kazakstan har ingen chans att hävda sig mot stormakten Kanada. 60 plågsamma minuter väntar för kazakerna i Helsingfors där NHL-stjärnor som Dubois och Cozens väntas ha lekstuga. Odiskutabel tvåa.

💣 Skrällen! – Italien

Italien ser ut att få kämpa för att inte degraderas från A-VM, men då Greg Irelands mannar trots allt gjort det okej i de två senaste matcherna ska de ses med någorlunda chans att störa Tyskland. Alla tecken.

1. Tjeckien – Lettland X

Lettland har fått fart på sin ledande enhet framåt med Balcers-Abols-Kenins. Viktigt för nationen som därmed har ett vapen framåt i jakt på fortsatta poäng. Sett till defensiven har det också sett otroligt mycket bättre ut i match 2 och 3 jämfört med premiären mot USA. Tjeckien på tur. En nation som målats upp som en guldkandidat innan mästerskapet öppnade. Att tjeckerna har hög klass framåt visste vi. Powerplay-spelet är därtill bländande. Däremot såg det sådär ut flera gånger om då Tre Kronor fick trycka in fem påsar bakom Vejmelka och Langhamer i kassen. Det här blir en mycket tuffare kamp än vad både oddsmakare och svenska folket vill få det till. Alla tecken plitas ner där X2 ska jobbas in för skönt kupongrens.

2. Kanada – Kazakstan 1

Kupongens mest enkelriktade strid. Kanada har visat sig väldigt pålitliga i år och sett stabila ut i samtliga matcher laget spelat så långt. Truppen är välbyggd med en hel hög hungriga NHL-spelare som tillsammans gått ihop på ett utmärkt sätt. Kazakstan ska givetvis bli en munsbit för de regerande världsmästarna. Kazakernas mästerskap har hittills inte alls varit bra och spelmässigt finns otroligt mycket som behöver förbättras. Ettan är helt omöjlig att ifrågasätta och kan spikas av oavsett procent.

3. Florida – Tampa Bay 1

Derby från The Sunshine State där Tampa Bay kopplade greppet om denna kvartsfinalserie direkt. De regerande Stanley Cup-mästarna slog som bekant ut en av slutspelets tydliga förhandsfavoriter, Toronto, i den första rundan och känslan är att vägen nu ligger vidöppen mot tredje raka titelfirandet. Med stjärnor som Kucherov, Hedman och Stamkos i fin form ska Lightning ses med god chans att vinna detta över sju matcher. De hemmahörande Pantrarna ska med det sagt inte underskattas då Florida på pappret ståtar med ett av de starkaste lagen i hela Stanley Cup. Med trevligt värde till vänster öppnar ettan, men garderingar välkomnas.

4. Colorado – St. Louis 1

Colorado vann som väntat den inledande dusten i matchserien mot St. Louis. Men många trodde nog på förhand att Lavinerna från Rocky Mountains skulle vara klart bättre än de tillresta Noterna. Det hela blev istället en jämn tillställning, åtminstone målmässigt, där O’Reilly och övriga gäster tvingade fram en förlängning. Väl där tog kapten Landeskog sitt ansvar spelade fram till värdarnas avgörande. Ett troligt scenario är att Avalanche kommer till match två stärkta av segern senast, och då vänstersidan bjuder på smaskigt värde är det läge att plocka fram spikpistolen.

5. Utica – Rochester 1

Rochester har gjort det bra i Calder Cup hittills, särskilt med tanke på att Seth Apperts adepter fick inleda slutspelsäventyret redan i den första rundan medan Utica, i egenskap av bättre placering i grundserien, kunde vila benen fram till den andra rundan där vi befinner oss nu. Americans, som gästerna kallas, har tvingat fram en femte och avgörande fight i denna matchserie, men känslan just nu är att tröttheten kommit ikapp Arttu Ruotsalainen och company som har kroknat mot slutet. Zetterlund, Holtz och övriga värdar ges därmed utgångstipset. 1X!

6. Tyskland – Italien 2

Italien, som stod för en godkänd insats mot Danmark, har kniven mot strupen då Greg Irelands landslag just nu fajtas med Kazakstan om att hålla sig kvar i A-VM. Tyskland är det klart bättre laget på pappret, men då Rögle-bekantingen Moritz Seider och hans landsmän varit ojämna så här långt kommer det inte på tal att spika ettan. Toni Söderholms tyskar är den storfavorit som löper störst risk att falla på denna kupong. Lyckas Italiens go-to-guys Luca Frigo och Alex Petan leverera på sin högstanivå är skrällen knappast omöjlig. Alla tecken!

7. Storbritannien – Finland 2

Storbritannien står inför en omöjlig uppgift då värdnationen Finland väntar härnäst. Jukka Jalonens lejon gick som bekant på pumpen mot Johan Garpenlövs Tre Kronor vilket fick hemmapubliken i Tampere att tystna. Nu krävs det nog en ordentlig uppvisning från Filppula, Hartikainen och gänget för att få Nokia Arena att koka igen. De vitblå kommer knappast att gå för fullt då viktigare matcher väntar längre fram, men det spelar nog mindre roll då britterna har en trupp som inte hade placerat sig på den övre halvan av Hockeyallsvenskan. Tvåan är en bank.

8. Lettland – Österrike 1

Österrike har blandat och gett i detta VM. Stjärnan Brian Lebler låg bakom skrällsegern mot Tjeckien, men baksmällan var minst sagt påtaglig hos Red Bull Salzburg-forwarden och hans kamrater som åkte på däng av Norge i den efterföljande matchen. Mötet med Lettland känns på förhand ovisst, men oddsmarknaden håller letterna som tydliga favoriter och då Örebros Rodrigo Abols och hans kamrater från Baltikum ser ut att bli lite väl lågt betrodda är det läge att fimpa tvåan helt och hållet. Etta, eller möjligen 1X.

108 rader

1. Tjeckien – Lettland 1×2
2. Kanada – Kazakstan 1
3. Florida – Tampa Bay 1×2
4. Colorado – St. Louis 1
5. Utica – Rochester 1x
6. Tyskland – Italien 1×2
7. Storbritannien – Finland 2
8. Lettland – Österrike 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 19 maj, 2022