Powerplay 14/5
System: 108 rader
SPELSTOPP: 19:19
SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Lettland – Finland 2
2. Slovakien – Tyskland 1X2
3. Carolina – Boston 1
4. Toronto – Tampa Bay 12
5. Edmonton – Los Angeles 1X2
6. Laval Rocket – Syracuse 1X
7. Charlotte – Bridgeport 1
8. Utica – Rochester 1X2

Vi blickar åter mot en härlig Powerplay-kupong där två VM-matcher inleder kalaset. Efter en snabbvisit i Finland kastar vi oss över Atlanten för att hugga tag i sex slutspelsmatcher från NHL respektive AHL. Finland är för andra dagen på raken bästa spiken medan vi jobbar kungaknall i Edmonton. Här kommer guiden till åtta gröna bockar. Varsågoda!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Powerplay behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 19:19

💰 Spiken! – Finland

Finland är en av favoriterna till att vinna mästerskapet och sett till statusen på truppen och i jämförelse med en nation som Lettland råder det inga tvivel. Det här blir en enkelriktad historia. Banktvåa.

💣 Skrällen! – Los Angeles

Los Angeles har tagit serien mot Edmonton till en sjunde och avgörande match vilket i sig är riktigt bra. Kings har skakat Oilers genom hela slutspelet och kan mycket väl också skicka ut McDavid, Draisaitl och gänget. Tvåan i Rogers Place är given att få med.

1. Lettland – Finland 2

Finland löste silvret på lettisk mark i fjol och är därtill också regerande OS-mästare. Att Lejonen från vårt östra grannland är en av favoriterna i sitt eget hemma-VM är därmed ingen överraskning direkt. Faktum är dessutom att truppen i stort ser bättre ut än under de olympiska spelen. Lettland är inte riktigt på samma nivå och även om en hel del intressanta spelare med bland annat Rodrigo Abols finns att titta på räcker det inte till då motståndet är av denna art. Faktum är att balterna endast vunnit en gång på 13 raka försök mot de blåvita. Tvåan är bara spika av.

2. Slovakien – Tyskland X

Tyskland är en liten trevlig outsider i VM. Truppen som Toni Söderholm kan stoltsera med på finsk mark är vass. Moritz Seider, Tim Stützle, Matthias Plachta, Stefan Loibl med flera håller hög nivå. Inför denna andra match i mästerskapet kan dock fredagens sena match mot Kanada sitta kvar en aning i benen och är något att ta hänsyn till. Slovakien å sin sida spelade eftermiddags-match mot Frankrike och hade därmed en klart mer bekväm gårdag. Slovakernas trupp ser dock inte alltför märkvärdig ut då både Hrivík och Cehlárik står utanför VM-spel. Med allt detta i åtanke är det ändå läge för att snabbt kladda ner en helgardering i Helsingfors.

3. Carolina – Boston 1

Boston vann den sjätte matchen i serien mot Carolina och skakade därmed fram en mäktig “game seven”. Sett till matchbilden i TD Garden speglade handlingarna på isen knappast resultatet (5-2 till Bruins). Hurricanes var med i matchen hela vägen men sålde sig en aning billigt i egen zon. Dessutom var powerplay-spelet undermåligt och måste komma upp inför avslutningsbataljen i PNC Arena. Samtliga sex kamper har slutat med hemmaseger. Den sjunde kommer nu. Spiketta.

4. Toronto – Tampa Bay 2

Tampas stjärna Brayden Point kunde i slutet av första förlängningsperioden skicka in 4-3 för sitt Bolts och därmed kvittera serien mot Maple Leafs. Ett blytungt mål givetvis för kanadensarna som tidigare under matchen vänt 0-2 till 3-2-ledning men fick ändå se sig besegrade. Inför hemmapubliken i Toronto ska Matthews, Nylander, Tavares och övriga försöka lösa en biljett till kommande knockout-runda. Något som sällan lyckas. Frågan att ställa är om värdklubben har vad som krävs för att tråckla sig förbi fjolårets mästare. Tvåan först, ettan snabbt därefter blir lösningen.

5. Edmonton – Los Angeles 2

Oilers superstjärna Connor Mcdavid klev fram borta i Crypto.Com Arena och kunde med sina tre poäng (1+2) visa vägen för Oilers till en 4-2-viktoria och därmed är vi även här framme vid en sjunde och direkt avgörande batalj. Los Angeles ska ändå inte på något sätt räknas bort. Kungarna från den amerikanska västkusten gör på det hela taget en utmärkt serie mot Edmonton och framåt har Kempe, Kopitar, Iafallo med fler sett bitvis strålande ut. Även om en helgardering gör sig klart bäst i Rogers Place är det tvåan till fin procent vi ska jobba in. Kupongens bästa skräll helt enkelt.

6. Laval Rocket – Syracuse 1

Montreals farmarklubb Laval Rockets är en seger ifrån avancemang i Calder Cup. Ett stabilt powerplay-spel låg bakom 4-1-viktorian i match 3 hemma mot Syracuse då bland annat svenske Mattias Norlinder stod för en strålande defensiv insats. Gästerna har över lång tid haft rejäla bekymmer med att rubba Rockets på isen i Place Bell. Faktum är att Laval vunnit inte mindre än sju raka inbördes här. Läge för en åttonde skalp och därmed en biljett till kvartsfinalen. 1X känns på det hela taget tillräckligt.

7. Charlotte – Bridgeport 1

Det var en otrolig match som utspelade sig på isen i Total Mortgage Arena häromsisten. Charlotte vann med galna 7-6 efter förlängning där Checkers bland annat tappat en 4-0-ledning. Målkungen Zac Dalpe pressade in ett hattrick och bakåt lirade, trots sex mål i baken, Gustav Olofsson en bra match från sin backplats. Bridgeport är därmed tvingade att vinna denna dust på bortais och det blir ett på tok för svårt uppdrag. Gästerna är tämligen med mediokra på resande tass samtidigt som Charlotte löst poäng eller segrar i inte mindre än 15 raka hemmamatcher. Etta.

8. Utica – Rochester X

Ännu har bara en åttondelsfinal mellan Utica och Rochester lirats. Kometerna, som hemmalaget kallas, vann första fajten med 6-3 i en kamp där både Fabian Zetterlund och Alexander Holtz spelade. Gästerna är dock på intet sätt oävna. Truppen ser på det hela taget riktigt bra ut. John-Jason Peterka har varit ett stort utropstecken under hela säsongen och Arttu Ruotsalainen känns på det hela taget för bra för att spela AHL-hockey. En kamp som kan sluta lite hursomhelst. Chansa därför inte. 1X2.

108 rader

1. Lettland – Finland 2
2. Slovakien – Tyskland 1×2
3. Carolina – Boston 1
4. Toronto – Tampa Bay 12
5. Edmonton – Los Angeles 1×2
6. Laval Rocket – Syracuse 1x
7. Charlotte – Bridgeport 1
8. Utica – Rochester 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på VMhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 14 maj, 2022