Foto: Wikimedia

Sedan tidigare är det klart att Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg nu gör sin sista säsong med laget och att assisterande kaptenen Johan Garpenlöv kommer ta över hans jobb efter VM i maj. Förutom dessa två namn är även Peter Popovic med i lagets ledning och har så varit sedan flera år tillbaka. Men nu ser det ut som hatt hans tid i laget är över. I och med Grönborgs uttåg kommer Popovic inte längre att tillhöra landslagets ledarstab.

– Jag har inte blivit erbjuden någon förlängning. Jag trodde väl någonstans att förbundet skulle förlänga med Rikard och då tänkte jag att jag hakar på där om jag får möjligheten. Jag har ju trivs väldigt bra ihop med honom. När det sedan visade sig att han kanske skulle lämna så tänkte jag att det kanske skulle finnas en liten chans att få komma på en intervju om jobbet som förbundskapten, men så blev det inte, säger Popovic till Sportbladet.

Tre guld, ett silver och ett brons i VM, samt ett OS-silver är bara några av framgånganra som Peter varit med och tagit hem för laget.

Sofie Hansson