Den första delen i Oddsets hockeyskola handlar om hur man ökar sina chanser till att få så många rätt som möjligt på Oddset Powerplay. Svenska Spels oddssättare Ola Carlsson och Per Carlander ger sina bästa tips på hur man kommer långt i Powerplay-Mästaren – och det verkar vara ”sarg ut” som gäller till en början.

– Powerplay-Mästaren handlar om att ha så många rätt som möjligt, det spelar ingen roll om du sätter en skräll eller en favorit, det räknas som ett rätt i alla fall, säger Per. Det kan tyckas vara en självklarhet men är otroligt viktigt att tänka på både för en insatt spelare så väl som för en nybörjare, berättar han.

Osäker? Ta rygg på oddssättarna!
– Självklart är det så att du till slut måste försöka hitta skrällarna för att ha rätt i matcher som andra missar, men ryggraden i din rad får inte innehålla för många osäkra kort om du vill vara med i toppen av tävlingen, förklarar Ola.

I Powerplay-Mästaren ska man tippa minst fem omgångar på Oddset Powerplay under fyra veckor och man tävlar om totalt 50 priser. De tre bästa vinner en NHL-helg med Peter Forsberg i New York men i potten finns även biljetter till hockey-VM.

– Om man är osäker på hur man ska tippa i någon match kan man alltid titta på Oddset Lången för att se vilka odds vi har satt i matcherna, där kan man se vilket lag som är favorit på förhand och ta rygg på oss, fortsätter Ola.

”Det är lite som att spela sarg ut”
– När man tippar får man inga stilpoäng utan det handlar om att sätta rätt alternativ i matcherna, lägger Per till och berättar att andra kanske tycker att man spelar tråkigt men att man har igen en försiktig spelstil i det långa loppet när det gäller den här typen av tävlingar.

– Man får inte ta för många onödiga risker, det är lite som att spela sarg ut, avslutar han.

I fyra delar går Svenska Spels oddssättare Ola Carlsson och Per Carlander igenom ”Oddsets Hockeyskola”. Varje del tar upp hur du blir en bättre spelare på hockey och fokus ligger på spelet Oddset Powerplay eftersom Svenska Spel just nu genomför Powerplay-mästaren, en tävling som går ut på att ta fram Sveriges bästa hockeytippare.