Oddsbonusar 2021

Under 2019 intog Sverige en ny lagstiftning som har gjort det svårare för bolagen att erbjuda olika bettingbonusar och oddsbonusar. För att göra det enkelt för dig så har vi här tagit fram vilka olika bonusar som spelbolagen använder sig av.

Ifall du har gjort en insättning hos ett spelbolag efter 2019 så har du förbrukat din välkomstbonus. Har du inte använt din välkomstbonus så kommer vi här nedanför gå igenom olika bonusar som bettingbolagen använder sig av. För att du ska veta om du har tagit del av välkomsterbjudandet så behöver du kontakta bettingbolaget och fråga. Man kan enkelt kontakta spelbolagen på en rad olika sätt, allt från chatt till e-post. Du hittar informationen kring detta på på respektive bettingsida.

Insättningsbonus

Enligt svensk lagstiftning får spelbolagen dela ut en välkomstbonus. Genom att ta emot en välkomstbonus så accepterar du reglerna och villkoren som gäller för spel på bolagets sida. Du väljer fritt vilket/vilka spel du vill spela på. Välkomstbonusen skiljer sig beroende på om du endast spel på sportbetting eller föredrar att spela på casino. På denna sida kommer vi bara att gå igenom olika bettingbonusar/oddsbonusar.

Den vanligaste formen av insättningsbonus är att bettingbolaget ökar din insättning med en viss procent. Beroende på vilket bolag det är som du vill spela på så kan den skilja allt från 100 % insättningsbonus till upp till 500% insättningsbonus. Om du använder dig av en 100 % ökning av din insättning och sätter in 100 kronor så erbjuder spelbolaget dig 100 kronor extra, det vill säga att du nu har 200 kronor på ditt konto. Väljer du istället att använda dig av ett spelbolag som erbjuder 500% som insättningsbonus skulle du i detta fall med 100 kr insatt ha 600kr att spela för.

När man tar del av en insättningsbonus så skiljer sig kraven som finns kopplade till bettingbonusen beroende på vilken spelsida du har valt att använda dig av. Kraven kan handla om allt från hur mycket du får spela på varje match till att du måste använda dig av ett visst minimum odds för att spelet ska vara giltigt. Ta dig alltid tiden till att läsa igenom vilka regler och villkor som är kopplade till just den oddsbonusen som du är intresserad av innan du gör din insättning.

Omsättningskrav

Det är vanligt förekommande vid insättning att man har ett omsättningskrav kopplat till sin bettingbonus. Ett omsättningskrav innebär att du måste omsätta din bonus ett visst antal gånger innan du kan göra ett uttag. Har spelbolaget ett omsättningskrav på två gånger så krävs det att du endast spelar två gång med den summan du har satt in för att du ska omvandla dina bonuspengar till riktiga pengar.  Vid spel med bonuspengar så är dessa inte uttagningsbara tills dess att du har klarat att omsätta dessa.  Det är bra att alltid kolla upp vilket omsättningskrav som gäller för just den insättningsbonusen som du är intresserad av innan du tar del av kampanjen. En spelbolag som erbjuder ett så lågt omsättningskrav som möjligt är alltid att föredra framför ett bolag som har en stor insättningsbonus men med ett högt omsättningskrav.

Minimum odds

Minimum odds är det samma som minsta odds. Detta är den lägsta gränsen som du kan spela på för  och även omsätta din bettingbonus. Spelbolagen använder sig av olika minimum odds, så det gäller att du som spelare läser på vilket minimum odds det är som gäller på just den kampanjen som du har tagit del av. Det vanliga är att minimum oddset ligger på mellan 1,40 till 2,10 för att det ska vara ett giltigt spel. Det finns även bolag som använder sig av högre minimum odds, detta gör att du som spelare behöver läsa på extra mycket inför matchen för att kunna bli en vinnare.

Giltighetstid

Giltighetstid är ett tidskrav som är kopplad till din oddsbonus, detta gör bettingbolagen för att försvåra för dig som spelare att klara omsätta dina pengar från bonuspengar till riktiga pengar. Tiden varierar och kan vara allt från så lågt som 24 timmar upp till ett par månader. Brukar du lägga flera spel varje dag så brukar det aldrig vara något problem med att hinna med att omsätta din bettingbonus under giltighetstiden.

Är du en spelare som bara lägger ett spel mer sällan så behöver du kolla upp vilken giltighetstid som erbjuds på din favoritbonus.

Riskfria spel

En typ av bonus är riskfria spel. Här erbjuds du som spelare att spela på en unik marknad och skulle du ha fel så får du tillbaka insatsen antingen i form av bonus pengar / freebet eller riktiga pengar på kontot. Ett riskfritt spel handlar i de flesta fallen att du ska spela på vinnarmarknaden, det vill säga vilket lag under VM som vinner den specifika matchen. Ett exempel, du väljer att spela att Sverige vinner öppningsmatchen i VM mot Tjeckien, men tyvärr går det inte hela vägen för Tre Kronor som förlorar matchen med 4-2. Har du då valt att spela detta via ett riskfritt spel så kommer du att få tillbaka din insats. Du kan få tillbaka din insats i rena pengar på kontot eller som ett freebet, detta står det alltid om på sidan när du deltar i den specifika kampanjen. Detta är alltså det som spelbolagen kallar riskfritt spel.

Förhöjda odds

En vanlig form av oddsbonus är det som heter förhöjda odds eller boostade odds. Detta används av bettingbolagen som en form av bettingbonus. Boostade odds går ut på att bettingbolaget erbjuder dig ett avsevärt mycket högre odds på en specifik match och marknad än deras ordinarie odds. Istället för att en svenska seger i premiärmatch i VM mot Tjeckien ger 2 gånger insatsen så kan det med förhöjda odds bli hela 20 gånger insatsen!

I regel när du spelar på förhöjda odds så får du endast satsa en begränsad insats. Det kan handla om runt 100kr som maximalt spel. Vid en seger på det boostade oddset så kan vinsten delas ut i bonuspengar med omsättningskrav eller Freebet.

Freebet / Gratisspel

Gratisspel eller freebets används för att du som spelare ska få chansen att spela ett spel utan att behöva använda dina riktiga pengar. Det finns två stycken olika former av freebet. Det kan dels vara att så att om du vinner på ditt freebet så betalas endast vinstsumman ut. Har du ett freebet på 100kronor med ett odds på 1,50 så är det endast vinsten som delas ut till ditt konto i detta fall 50kr.

Det är därför att föredra att du använder freebets till att spela på högre odds än du brukar, det kan handla om att lägga till en extra match i en kombination eller att få emot favoriten i matchen.

Det finns bolag som även betalar ut insatsen på sitt freebet, dessa bolag är att föredra för dig som spelare.

Cash back bonus

Cashback bonus användes inte länge på den svenska spelmarknaden.