Betsson

Under hösten kommer Tre Kronor att delta i två turneringar som inte bara ingår i årets upplaga utav Euro Hockey Tour, utan även blir lagets uppvärmning inför OS i februari. Turneringarna som det gäller är Karjala Cup den 8-12 november samt Channel One Cup den 13-17 december.

Vanligtvis är det Sverige, Finland Ryssland och Tjeckien som deltar i turneringarna, där de sammanlagda poängen tar fram den inofficiella europeiska mästaren i ishockey. men eftersom denna säsong innehåller en olympisk turnering så är det flera lag som kommer att ansluta till turneringarna i syfte att träna ihop sitt lag och känna på OS-motståndet. Även för de individuella spelarna ger detta en extra chans att visa upp sig och på så sätt möjliggöra att bli utplockade till OS-truppen.

I Karjala Cup kommer det kanadensiska och schweiziska landslaget att delta, men däremot kommer det inte bli fler matcher att spela per landslag. Precis som tidigare spelar Sverige tre matcher i turneringen, men motståndet har här lottats till att vara Tjeckien, Kanada och Finland istället för de tre klassiska lagen.

Även i Channel One Cup kommer Kanada att delta. Ett ytterligare lag som gästar turneringen i Ryssland är Sydkorea. Inte heller här utökas antalet matcher, utan upplägget ser likadant ut som för Karjala Cup. Sverige kommer här att spela mot Ryssland, Sydkorea och Tjeckien.

Annons: ⇢ Snabbare.com - Streama hela hockey-VM här

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Dock kommer de poäng som de gästande lagen samlar på sig inte inkluderas i Euro Hockey Tour, utan här är det enbart Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien som är med. Båda turneringarna kommer att sändas i Tv4:s kanaler.