Under hösten kommer Tre Kronor att delta i två turneringar som inte bara ingår i årets upplaga utav Euro Hockey Tour, utan även blir lagets uppvärmning inför OS i februari. Turneringarna som det gäller är Karjala Cup den 8-12 november samt Channel One Cup den 13-17 december.

Vanligtvis är det Sverige, Finland Ryssland och Tjeckien som deltar i turneringarna, där de sammanlagda poängen tar fram den inofficiella europeiska mästaren i ishockey. men eftersom denna säsong innehåller en olympisk turnering så är det flera lag som kommer att ansluta till turneringarna i syfte att träna ihop sitt lag och känna på OS-motståndet. Även för de individuella spelarna ger detta en extra chans att visa upp sig och på så sätt möjliggöra att bli utplockade till OS-truppen.

I Karjala Cup kommer det kanadensiska och schweiziska landslaget att delta, men däremot kommer det inte bli fler matcher att spela per landslag. Precis som tidigare spelar Sverige tre matcher i turneringen, men motståndet har här lottats till att vara Tjeckien, Kanada och Finland istället för de tre klassiska lagen.

Även i Channel One Cup kommer Kanada att delta. Ett ytterligare lag som gästar turneringen i Ryssland är Sydkorea. Inte heller här utökas antalet matcher, utan upplägget ser likadant ut som för Karjala Cup. Sverige kommer här att spela mot Ryssland, Sydkorea och Tjeckien.

Dock kommer de poäng som de gästande lagen samlar på sig inte inkluderas i Euro Hockey Tour, utan här är det enbart Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien som är med. Båda turneringarna kommer att sändas i Tv4:s kanaler.