Det blev en enkel seger för Tre Kronor som Landeskog och Klingbergs VM-premiär kunde besegra Österrike med stora siffror. Välbehövliga poäng, en utökad målskillnad och flera förstagångs-målskyttar blev utdelningen för matchen.

Lite mer än en minut in i perioden kan Gabriel Landeskog skriva in sig i målprotokollet. Österrike får strax därpå ett läge att kvittera, men pucken räddas av Lundqvist. Istället kan Marcus Krüger sätta 2-0 för Sverige. Första utvisningen kommer när Elias Pettersson hakas av en österrikisk spelare, vilket ger ett svenskt powerplay där Österrike försvarade sig mycket bra. När motståndet blir fulltaligt kan William Nylander peta in 3-0. Backen Adam Larsson dundrar sedan in 4-0 efter drygt 7 minuter spelade.

Ny hakningsutvisning för Österrike följer där laget på nytt kan försvar sig väldigt bra. Lagom tills att laget blir fulltaligt åker bägge lagen på varsin utvisning som ger spel 4 mot 4, där Österrike får till ett farligt läge. Pucken kan dock räddas och istället är det Adrian Kempe som gör matchens nästa mål. Österrike fortsätter dra på sig fler utvisningar och när signalen för den första perioden ljuder står det 5-0 på poängtavlan. Det märks tydligt att motståndet är VM:s mest utvisade lag hittills.

En svensk utvisning inleder den andra perioden och laget klarar enkelt av det numerära underläget. Tre Kronor sänker sedan ner på tempot samtidigt som man i ett läge är otroligt nära att utöka sin ledning ytterligare. Samtidigt öppnar detta upp för Österrike som får flera chanser. Mario Kempe åker ut för tripping drygt halvvägs in i perioden och Dennis Rasmussen kan då överraska och göra mål för Sverige. Elias Lindholm utökade sedan till 7-0 när laget blir fulltaligt. Ny svensk utvisning följer för Ekman-Larsson och Österrike fortsätter att jaga ett reduceringsmål. Dock lyckas Sverige stå emot trots en del slarv med pucken.

Österrike åker på en utvisning i sista periodens första minut och Oliver Ekman-Larsson kan där utöka den svenska ledningen. Elias Pettersson kunde därefter göra sitt första mål i mästerskapet. Efter flera heta anfall lyckas Österrike få till ett efterlängtat första mål genom Michael Raffl. Tempot från de röda fortsätter sedan att öka, men trots detta tar Tre Kronor enkelt hem tre välbehövliga poäng med de slutliga siffrorna 9-1. Skott på mål för mötet blev 36-22 till de blågula som nu klättrar till en tredjeplats i tabellen.