Betsson

Damernas världsmästerskap ställdes in med kort varsel i april och planeras nu att genomföras under sommaren. Matcherna kommer fortfarande arrangeras i Kanada, men nu flyttas turneringen till nya städer.

Mellan 20-31 augusti kommer den 21:a upplagan av dam-VM att arrangeras med de tio bästa landslagen som deltagare. Från början skulle matcherna spelas i Halifax & Truro, men nu står det klart att turneringen istället kommer att hållas i Calgary. Detta blir åttonde gången som turneringen hålls i Kanada, men första gången som matcherna spelas i storstaden. Samtliga matcher i turneringen kommer att spelas på WinSport Arena, vilket möjliggör att hålla turneringen inom en stängd VM-bubbla. Redan den 10 augusti måste lagen befinna sig i Calgary för att inleda sin karantän inför träningar och eventuella träningsmatcher.

Sedan tidigare är det klart att VM i de lägre divisionerna inte kommer att spelas den här säsongen. Detta drabbat bland annat det svenska landslaget, som numera har en plats i B-VM. Regerande världsmästare ifrån VM 2019 är USA.


Mlada Boleslav - Zurich
Jastrzebie - Frisk Asker