Expekt Banner 1000*500 Hockey

Uppdaterad 13 april, 2023

Tre Kronor tog en ny seger mot Danmark i en träningslandskamp. Sverige avgjorde matchen med en bra andraperiod och vann med 0-3. Målvakten Jacob Johansson höll nollan i sin Tre Kronor-debut.

Under torsdagskvällen spelade Tre Kronor sin andra landskamp på två dagar mot Danmark över sundet. Gårdagen slutade i svensk seger till 2-4 och Sam Hallams mannar letade en ny seger mot skandinaverna.

Den första perioden var chansfattig och mållös i Esbjerg. I den andra perioden tog Tre Kronor ledningen och än en gång blev Malmö-pågen Marcus Sylvegård matchens första målskytt precis som under gårdagen.

Med tre minuter kvar av den andra perioden lyckades Sverige få in ett 0-2-mål när Anton Bengtsson högg på en retur till ett utökande ledningsmål för Tre Kronor. Sverige avgjorde sedan matchen i mitten av tredje perioden när Patrik Karlkvist gjorde mål igen i den gula landslagströjan.

Jacob Johansson stod hela matchen mellan stolparna för Tre Kronor och höll nollan i sin landslagsdebut. En fin match för Timrå-målvakten som enbart fick mota tio skott. Matchen slutade 0-3 till Sverige som tog sin andra raka seger på dansk mark under denna vecka.

Nästa landslagssamling för Tre Kronor är 18-20 april när man möter Norge i dubbla landskamper i Östersund. En ny trupp ska presenteras till de landskamperna i veckan.

Danmark – Sverige, 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

25:42 0-1 Marcus Sylvegård (Dennis Everberg)
37:11 0-2 Anton Bengtsson (Oscar Lindberg, Patrik Karlkvist)
48:49 0-3 Patrik Karlkvist (Adam Ollas Mattsson, Oscar Lindberg)


Florida Panthers - Dallas Stars