Expekt Banner 1000*500 Hockey

Uppdaterad 11 november, 2022

Sveriges juniorkronor besegrade Tjeckiens J20 med 4-3 i en jämn drabbning. Fyra olika målskyttar registrerades i den svenska segern.

Juniorkronorna/Team 20 har startat turneringen i Tjeckien på ett perfekt sätt. Först besegrades Tjeckiens J19-landslag här om dagen med 5-1 och under gårdagen väntade Tjeckiens J20 (motsvarigheten till Juniorkronorna). Sverige gick och segrade mot tjeckerna med 4-3.

Juniorkronorna tog ledningen i första perioden med 1-0 men exploderade i den andra perioden med tre nya mål. Med en ledning in till tredje perioden med 4-1 så släppte Juniorkronorna lite fokus medan Tjeckien stod för en fin slutforcering med två mål. Sverige höll dock undan och tog en fin seger i femlagsturneringen.

”Matchen inleddes i högt tempo, och första perioden, som vi vann med 1-0, var jämn. I andra är vi klart bättre och går upp till 4-1. Tjeckien forcerar hårt i tredje, reducerar två gånger men vi håller undan. En stark lagseger”, säger förbundskapten Magnus Hävelid till Tre Kronors Twitter-konto.

Målskyttar för Sverige blev Oskar Pettersson, Leo Carlsson, Jonathan Lekkerimäki och Elias Pettersson. Nästa match för Juniorkronorna är imorgon (lördag) mot Finland J20 innan turneringen i Tjeckien avslutas med möte mot Finland J19 på söndag.


Florida Panthers - Dallas Stars