Under gårdagen öppnade det Internationella Ishockeyförbundet upp försäljningen av biljetter till hockey VM i Finland i maj. Här hittar du allt du behöver veta för att se Tre Kronor på plats i Tampere och Helsingfors.

Tidigare år har biljetterna till de allra hetaste VM-matcherna snabbt tagit slut. För att undvika detta har man i år valt att öppna en intresseanmälan, varifrån man sedan lottar fram de namn som slutligen får möjligheten att köpa dagsbiljetter som inkluderar upp till tre matcher. Målet med upplägget är att få till en mer rättvis fördelning av biljetterna nu när publiken välkomnas tillbaka till mästerskapet.

Så anmäler du ditt intresse för Hockey VM biljetter

Fönstret för intresseanmäla sträcker sig mellan 2-26 september. När du gör din anmälan får du välja vilken matchdag du är intresserad av, samt vilken biljettkategori du önskar. Här skiljer sig priserna åt beroende på var du väljer att sitta i arenan, samt vilka matcher som spelas för dagen.

Här är Sveriges matcher under Hockey VM 2022:

  • Lördag 14 maj kl. 12:20 Sverige – Belarus
  • Söndag 15 maj kl. 20:20 Tjeckien – Sverige
  • Tisdag 17 maj kl. 20:20 Sverige – Storbritannien
  • Onsdag 18 maj kl. 20:20 Finland – Sverige
  • Lördag 21 maj kl. 12:20 USA – Sverige
  • Söndag 22 maj kl. 20:20 Sverige – Norge
  • Tisdag 24 maj kl. 12:20 Sverige – Lettland

Matchtiderna är angivna i finsk tid, dvs en timme före Sverige

Från och med den 30 september kan de supportrar som lottats fram köpa sina biljetter. Skulle det sedan bli biljetter kvar går turen för dessa vidare till de som inte fick sitt namn utvalt i den första omgången. I slutet av oktober blir sedan de dagsbiljetter som inte såldes tillgängliga för allmänheten.

Här kan du ansöka om biljetter till Hockey VM 2022

Helsingfors-biljetterna redan till salu

Observera att intresseanmälan endast gäller biljetter till matcherna som spelas i Tampere, där Sveriges grupp kommer att hålla till samt större delen av slutspelet äger rum. Vill man istället resa till Helsingfors och se matcher mellan lag som Kanada, Tyskland, Ryssland och Schweiz finns dagsbiljetter till försäljning redan nu. Först i februari nästa år släpps biljetter till enskilda matcher, där antalet beror på hur många dagsbiljetter som tidigare har sålts.