Det blev även seger i Sveriges fjärde och sista match i Nordic Cup. För motståndet stod återigen Norge och i en svängig match lyckades Tre Kronor till sist vinna matchen med 5-3.

Men det var Norge som tog ledningen och det direkt i inledningen av matchen, matchklockan hade inte ens passerat en minut innan Tommy Kristiansen gjorde mål för Norge och gav dem ledningen. Sverige kvitterade relativt omgående till 1-1 genom Nils Lundkvist. Men Norge slog till igen och gick upp i ledningen i mitten av den första perioden när Thomas Valkvae Olsen gav Norge ledningen på nytt. Men Sverige skulle kvittera matchen till 2-2 innan första perioden var slut. Fredric Olofsson satte dit kvitteringen med tre minuter kvar av perioden.

I den andra perioden så var det Sverige som dominerade skottstatistiken, men det var Norge som gick upp i ledningen på nytt när det återstod sex minuter av perioden. Dock så kunde Sverige återigen replikera och svara på Norges ledningsmål genom att kvittera till 3-3 mindre än två minuter efter ledningsmålet. Målskytt för Sverige var Jesper Fröden.

Den sista perioden handlade det mesta om Sverige. Men det dröjde till mitten av den tredje perioden innan Sverige för första gången i matchen kunde gå upp i ledning. Det var när Andreas Wingerli skickade in pucken i mål som Sverige för första gången hade ledningen med 4-3. Då återstod det elva minuter av matchen. Med sex minuter kvar av matchen fick Sverige en straff, men Nils Lundkvist missade möjligheten att utöka ledningen för svensk del. Istället var det Markus Ljungh som med tre minuter kvar av matchen satte spiken i kistan när han gjorde 5-3 till Sverige.

Segern för Sverige i den fjärde och sista matchen i Nordic Cup innebär att Tre Kronor fick med sig tre vinster och en förlust från turneringen.

Sverige – Danmark; 4-2
Sverige – Danmark; 2-3
Norge – Sverige; 2-5
Norge – Sverige; 3-5

Närmast för Tre Kronor så väntar nu Carlson Hockey Games i Tjeckien som spelas 12-15 maj. Där kommer Sverige ställas mot Ryssland, Finland och Tjeckien. En perfekt uppladdning för Tre Kronor inför Hockey-VM som startar 21 maj.