Betsson

Den svenska VM-backen Nils Lundkvist är klar för spel i NHL till hösten. Svensken lämnar därmed Luleå för att spela med New York Rangers, som draftade Lundkvist 2018.

Nils Lundkvist fick ett snöpligt Världsmästerskap. Efter att ha varit en av Tre Kronors bästa backar i turneringens tre inledande matcher, med fem assistpoäng, skadade sig Lundkvist i storsegern mot Schweiz. Skadan blev för allvarlig och Piteå-sonen fick lämna Riga för att återhämta sin skada i Sverige.

Men nu kommer ett glädjande besked för backen. Under den sena torsdagskvällen meddelade New York Rangers att man nu skrivit ett kontrakt med Luleås stortalang.

New York Rangers valde Nils Lundkvist som sitt förstaval (totalt 28) i NHL-draften 2018. Sedan dess har Nils Lundkvist växt ut till en storback i SHL och representerat Juniorkronorna i två JVM och nu även Tre Kronor i årets Världsmästerskap.

Nu blir Nils Lundkvist bland annat lagkamrat med den ryska superstjärnan Artemi Panarin, samt den svenska stjärncentern Mika Zibanejad.

Fler VM-spelare lämnar för NHL

Ytterligare några spelare från Tre Kronors VM-trupp lämnar för spel över Atlanten till nästa säsong. Tredjemålvakten i turneringen Samuel Ersson har skrivit på ett rookiekontrakt med Philadelphia Flyers, som draftade svensken 2018.

En av Tre Kronors få succéspelare under VM var Andreas Wingerli. Skellefteå-forwarden har även han nu skrivit på för en NHL-klubb. Andreas Wingerli blev aldrig draftad av en NHL-klubb, vilket innebär att samtliga 32 klubbar i ligan hade möjlighet att skriva kontrakt med svensken. Nästa klubbadress för Wingerli blir Colorado Avalanche. Laget, som leds av lagkaptenen Gabriel Landeskog, finns bland de stora favoriterna till att vinna Stanley Cup i år, så att det blir ett riktigt topplag som Wingerli ska slå sig in i till hösten. Kontraktet är skrivet på ett år.