När spelar Sverige semifinal?

Det har varit en hel del frågor kring vilken semifinal som Sverige kommer att spela under lördagen vid avancemang i mötet med Lettland. IIHF:s egna slutspelsträd har förvirrat många (även oss i redaktionen) genom att namnge semifinalerna som semifinal 1 och 2, där man som besökare kunnat anta att semifinal 2 varit detsamma som den senare utav matcherna.

Dock är det fortfarande inte helt spikat vilken utav semifinalerna som Sverige kan komma att spela i, men enligt IIHF:s hemsideansvarig Martin Merk lutar det åt att Sverige kommer att spela i den tidigare utav matcherna (under förutsättningen att de vinner sin kvartsfinal).

Det är nämligen rankingen på de lag som tar sig till semifinalen som avgör vilka möten som kommer att spelas på de två tiderna. Det lag som har högst ranking får spela sin semifinal på den tidiga tiden, allt för att få en så lång viloperiod innan den eventuella finalen dagen därpå.

Det som dock redan är spikat är att Sverige kommer att få möta vinnaren utav Tjeckien och USA i en alternativ semifinal. I det andra mötet blir det vinnarna utav Ryssland och Kanada samt Finland och Schweiz.

Men vi vågar inte garantera att det blir den tidiga semifinalen, detta ifall IIHF skulle ändra sig igen.

Av |2018-05-18T11:00:55+00:0017 maj, 2018|Slutspel, VM 2018|2 Kommentarer

Om författaren:

Redaktör för VMhockey.se och sportälskare. E-post: anders@vmhockey.se

  1. Patric 2018/05/17 at 18:06 - Svara

    Är det då enligt world ranking på iihf:s hemsida, där är både Kanada och Ryssland före Sverige, och Sverige möter vinnaren USA/Tjeckien, så då borde det bli andra semifinalen för Sverige. Eller är det någon form av ranking inom mästerskapet, där Sverige ev. blev högst rankat i egenskap av att de tog flest poäng i gruppspelet?

  2. Forskare 2018/05/17 at 17:19 - Svara

    IIHF:s hemsida: [Danmark eller högst seedade laget spelar i första SF klockan 15.15.
    Om det vill säga IIHF:s officiella ranking, Kaanada och Ryssland är nummer 1 och 2. Sä skulle tidigare semifinal vara Kanada/Ryssland-Finland(?), och senare Sverige-USA(?)
    Men om högst seedad betyder bästa lag i gruppspel, är det Sverige?

Skriv en kommentar