Namnen som toppar poängligan

Foto: Bildbyrån

Förutom att titta på hur de olika lagen rankar sig mot varandra så förs det en hel del statistik för de enskilda spelarna under VM. En utav de mest intressantaste listorna som många brukar titta på är poängligan, där alla spelare som tagit poäng genom att antingen göra mål eller bidra med en assist listas. Vi tänkte inför slutspelet ta en titt på hur ställningen ser ut i denna lista

I toppen återfinns just nu finska Sebastian Aho på 17 poäng, som dundrat in nio puckar i nätet under gruppspelet. Efter honom följer USA:a Patrick Kane på lika många poäng följt utav finska Teuvo Teravainen och kanadensiska Connor McDavid. Om någon utav de ovannämnda namnen kommer att vinna den slutliga poängligan återstår att se, då alla lagen riskerar att slås ut redan under dagen idag.

Svenska namn i poängligan

Bästa svensk på listan är Rickard Rakell som under mästerskapet lyckats göra sex mål och lika många assist i den blågula tröjan. Detta tar honom till en femteplacering, med förhoppning på ytterligare klättring under kvällen. På en niondeplats hittar vi sedan Mika Zibanejad med 9 ihopsamlade poäng efter sina fem mål och fyra assist. Även Mattias Janmark har fått med sig nio poäng ifrån sina fyra mål och fem assist.

Det är näst intill uteslutande spelare ifrån andra kvartsfinalklara lag som placerar sig högre upp än de svenska spelarna och därför kan det bli tufft att ta ytterligare kliv uppåt. Men samtidigt vet vi att dessa tre namn kan leverera när det gäller och att det endast är få poäng som skiljer spelarna åt.

Av |2018-05-17T14:37:21+00:0017 maj, 2018|VM 2018|0 Kommentarer

Om författaren:

Redaktör för VMhockey.se och sportälskare. E-post: anders@vmhockey.se

Skriv en kommentar