Betsson

Tätt inpå beskedet om att Tomas Montén smittats med Corona anordnades en presskonferens där förbundskaptenen svarade på frågor.

– När jag mår som jag mår, så trodde jag att det var ett skämt, svarar Montén på hur han kände när han fick besked.

– Jag mår bra, det är det som är det konstiga. Jag har inga symptom, ingen feber.

Kommer du att ”jobba hemifrån” och coacha på distans under JVM?
– Det här är fortfarande ganska nytt, ska försöka att smälta det och titta på var vi landar i organisationen, jag kommer att vara behjälplig på det sätt jag kan.

Att lägret skulle hållas i Sundsvall istället för Stockholm var aldrig några tveksamheter kring. Enligt krav från IIHF så skulle det finnas en ishall som skulle vara tillgänglig 24h om dygnet med 6 st olika omklädningsrum med mera och detta finns ej tillgängligt i Stockholm.

– Vi har valt att ej träna nu på morgonen på grund av beskeden om positiva Covid-test samt att vi inväntar svar för några spelare, berättar Montén.

Tomas kommer att stanna kvar i Sundsvall tills vidare och senare kommer beslut att tas om han ska åka hem eller vara kvar.

Annons: ⇢ Snabbare.com - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Corona-läget för JVM-lagen är ganska olika. Kanada har haft några fall för ca 2 veckor sedan, men sedan dess har inga nya rapporter kommit. USA, Ryssland och Finland har hittills ej meddelat om något som drabbat deras trupper. Ett ytterligare Covid-test har gjort igår på ledare och spelare.

Om artikelförfattaren:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här