Precis som att det svenska landslaget förbereder sig för att bygga en VM-trupp så gör även andra lag det. Spelarna som till vardags håller hemma i den nordamerikanska ligan är för många förbundskaptener mycket eftertraktade och i och med ligans avrundning utav grundserien så börjar det bli allt tydligare kring vilka spelare som eventuellt kan bli tillgängliga.

Ett stort namn som nu sägs vara klart för att representera Kanada i turneringen är Connor McDavid. Den 21-årige stjärnan är till vardags kapten i Edmonton Oilers där även svenske Oscar Klefbom spelar. Förutom spel i NHL har han även varit med och tagit VM-guld för Kanada vid mästerskapet 2015, samt vunnit såväl JVM som J18-VM.

Till Hockeysverige.se ska Klefbom i en intervju råkat avslöja den kanadensiske spelarens VM-planer. Även Ryan Nugent-Hopkins nämns i intervjun som ett beryktat namn i den kanadensiska truppen. Själv kommer Klefbom tvingas stå över VM denna gång, då han kommer att operera sin axel och istället lägga tid på rehabilitering. En annan svensk spelar i samma lag, Adam Larsson, kommer med stor sannolikhet inte heller tacka ja till VM.