Foto: Henric Wauge

Imorgon kommer Tomas Montén att plocka ut den brutto-trupp som han tar med sig till JVM-förläget i Kanada. Här kommer spelarna få en sista chans att visa upp sig innan truppen slimmas ner till de 20 utespelare samt 3 målvakter som varje nation får anmäla till mästerskapet. De olika hockeyligorna tar inte uppehåll under perioden och det är då upp till varje klubb att avgöra om de är villiga att släppa sina spelare för landslagsspel. I NHL brukar många klubbar hålla hårt i sina stjärnspelare, men under natten kom ett för Sverige mycket positivt besked.

Toronto Maple Leafs general manager Kyle Dubas meddelade vid en presskonferens att de båda backarna Timothy Liljegren och Rasmus Sandin blir tillgängliga för JVM-spel. Detta bekräftades även av TSN-reportern Kristen Shilton på Twitter.

Liljegren fanns med vid turneringen redan förra året och bidrog där med ett mål och en assist. En ytterligare NHL-spelare som möjligtvis kan bli tillgänglig är Anaheims Isac Lundeström, men ännu har inget slutligt besked kommit ifrån laget. Samtidigt kom härom dagen beskedet att Skellefteå-spelaren Jonatan Berggren blir borta från spela i 3 månader och därmed missar mästerskapet.

Sofie Hansson