Hajper

Den lettiska målvakten Matiss Kivlenieks är död. 24-åringen stod i mål så sent som bara för en månad sen för sitt Lettland i VM på hemmaplan.

Under måndagen kom ett fruktansvärt besked för världshockeyn. En av Lettland stora målvaktsstjärnor, Mattis Kivlenieks, har gått bort. Det meddelar Lettlands Hockeyförbund på deras hemsida.

Målvakten har under säsongen tillhört NHL-klubben Columbus Blue Jackets där han gjorde två matcher gångna säsongen. Totalt hann det blir åtta NHL-matcher för Kivlenieks. Han har även fått speltid i farmarligan AHL tillsammans med Cleveland Monsters. Under VM 2021 på hemmaplan fick Kivlenieks starta fyra matcher för sitt Lettland, och gjorde några bra insatser och blev nästan nationalhjälte efter att han höll nollan i premiären mot Kanada.

Men nu meddelar Lettlands Ishockeyförbund att Matiss Kivlenieks, mycket tragiskt, har hittats död.

”Vi uttrycker vår djupaste kondoleans till släktingar, vänner och kollegor till den lettiska landslagsmålvakten Matiss Edmunds Kivlenieks med hans för tidiga bortgång. Med sin stridsanda, arbetsmoral och attityd var han ett verkligt exempel inom sport. Matiss bortgång är en stor förlust, inte bara för lettisk hockey utan för hela lettiska nationen”, skriver det lettiska förbundet på deras hemsida.

Någon orsak till målvaktens död finns ännu inte angiven. Matiss Kivlenieks blev 24 år gammal.


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad