Foto: Bildbyrån

I nästan två månader har Svenska Hockeyförbundet stått utan spelare på damsidan efter den stora konflikten kring spelarnas villkor. Nu ser det ut som att tvisten är på väg att lösas.

Stridigheten i damlandslaget inleddes redan i somras, då samtliga spelare som kallades till ett träningsläger valde att tacka nej till sin inbjudan. Detta gjorde att laget blev diskat från den första Euro Hockey Tour-turneringen för säsongen. I mitten av september togs sedan beslutet att damernas hemmaturnering som skulle ha ägt rum i november ställs in. Spelarna gick då ut med tio krav på hockeyförbundet som ska göra att laget jämställs mer med herrarnas landslag, bland annat i form av ersättning för sin medverkan i landslaget. Hockeyförbundet kom efter detta med ett förlag till nytt avtal, men detta nobbades snabbt av spelarna och deras representanter.

Enligt SVT Sport ska flera spelare som de varit i kontakt med bekräftat att parterna nu är nära en lösning på osämjan mellan parterna. Även Klara Stenberg på spelarfacket Sico har signalerat om en liknande status.
– Jag vill att det ska lösa sig och bli så bra som möjligt för alla parter. Det känns positivt, säger Klara Stenberg till SVT Sport.

Förra torsdagen höll Arbetsgivaralliansen och Unionen ett möte, men vad som kom fram här är ingenting som man har gått ut med. Vmhockey.se har varit i kontakt med hockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt som avböjt att kommentera förhandlingarna.

I december finns nästa aktivitet inplanerad i laget, vilket är en fyrnationsturnering på tysk mark. Förhoppningsvis är parterna eniga innan dess och att laget då kan komma igång och förbereda sig inför VM i april.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här