Det har sedan tidigare varit känt att Sydkorea kommer att ställa upp med ett lag i såväl herrarna som damernas hockeyturnering vid OS på hemmaplan. Under helgen togs ett historiskt beslut utav den olympiska kommittén som godkänner nationens önskemål om att tillsammans med Nordkorea få delta med ett gemensamt lag i damernas turnering. Därmed kommer för första gången ett enat lag finnas representerat i de olympiska spelen.

I och med detta kommer det att tillkomma ytterligare 12 namn till den redan 23-namnade trupp som finns uttagen för laget. Däremot kommer det endast vara 22 namn som registreras till varje enskild match, för att man inte ska ha ett övertag i antal spelare på bänken.

Inte nog med att länderna ställer upp med ett gemensamt hockeylag, så kommer de även att tåga in på OS-invigningen under gemensam flagg. Samtliga olympiska idrottare ifrån de två nationerna kommer även att representera Korea istället för sina respektive delar. Det nordkoreanska idrottsförbundet har fått tillåtelse att skicka totalt 22 atleter till mästerskapet som kommer att tävla i tre olika sporter och totalt fem olika grenar. Detta blir fjärde gången som lagen deltar i olympiska spelen under gemensam flagga och senast detta skedde var 2006.