Betsson

Ishockey-VM 2021 skulle från början ha spelats i Lettlands huvudstad Riga samt i Belarus huvudstad Minsk. Men efter den senaste tidens våldsamma protester mot presidenten i Belarus höjdes fler och fler röster för att flytta mästerskapet. Ett besked som tillslut kom att Belarus fråntogs mästerskapet, efter detta erbjöd sig flera städer att ta över Belarus plats att arrangera VM. Men nu står det klart att Riga blir ensam värdstad till hockey-VM 2021. 

Beslutet om att Riga som ensam värdstad ska få arrangera mästerskapet röstades igenom på ett möte som internationella ishockeyförbundet hade idag tisdag. En av anledningarna till att Riga valdes som ensam stad istället för att dela mästerskapet med till exempel Danmark eller Slovakien som erbjöd sig att dela mästerskapet anser IIHF har med covid-19 situationen att göra. Förbundet vill hålla det i en stad för att dämpa smittspridningen som fortfarande härjar runt om i världen.

Mästerskapet kommer att spelas i Arena Riga och Olympic Sports Centre. Tanken från början var att endas Arena Riga skulle arrangera mästerskapet då det är en renodlad ishockeyhall. Men nu kommer man göra om Olympic Sports Centre som till vardags en är multisport arena till en ishockeyhall under mästerskapet.

Mästerskapet kommer att spelas som planerat 21 maj till 6 juni.

Som det ser ut i dagsläget kommer inte VM att spelas inför någon publik men skulle situationen med covid-19 förbättras i Riga så är IIHF öppna för att kunna erbjuda VM inför publik.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här