Betsson

Det blir inget Världsmästerskap i Belarus 2021. Internationella Ishockeyförbundet meddelar på sin hemsida att man tagit beslutet att inte låta landet vara ett av två värdländer till VM med start i maj.

Det har länge varit oroligt i Belarus. Regimen med presidenten Aleksandr Lukasjenko har blivit ifrågasatta för sin brist på respekt för mänskliga rättigheter och även för hur de har hanterat de människor som protesterat mot regimen.

Efter världen upplysts om oroligheterna i landet, har en stor del av hockeyvärlden tagit ställning till att hockey-VM 2021 inte bör spelas i landet i maj.

Nu är beslutet taget. Det Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) meddelar på sin hemsida att Belarus inte kommer vara ett av två värdländer till VM i maj och juni, tillsammans med Lettland.

IIHF meddelar att eftersom att Minsk och Riga lade ett gemensamt bud, så måste IIHF överväga Lettlands status som värdnation till VM. Därför är inget klart med att Lettland fortfarande ska hålla i mästerskapet.

IIHF skriver också på sin hemsida att man kommer att överväga möjligheten att flytta mästerskapet till en plats för att underlätta för säkerhetsbestämmelser kring covid-19 och undvika så mycket resande.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här