Kanada rivstartade semifinalen mot Ryssland och gjorde mål redan efter 59 sekunder. Sedan fortsatte Kanada att ånga på matchen genom och slutresultatet skrevs tillslut till 5-0. Segern innebär att Kanada nu är klara för nationens 13:e JVM-final under 2000-talet. 

Matchen hade knappt hunnit starta innan Kanada rivstartade med att göra matchens första mål. Kanada fortsatte även att styra spelet under första perioden och var riktigt effektiva framför Yarolslav Askarov i Rysslands mål i första perioden. Effektiviteten från Kanadas sida gjorde att de kunde utöka sin ledning med 2-0 och 3-0 innan den första perioden var slut.

När sedan Kanada tidigt i den andra perioden utökade ledningen till 4-0 genom Braden Schneider så hade Kanada ena foten i finalen. Men Ryssland fortsatte att slita och vara riviga i anfallsspelet under andra perioden vilket skapade en del oreda i Kanadas försvarsspel. Ryssland gjorde även ett mål med drygt tre minuter kvar av perioden. Men målet blev bortdömt för offside efter att domaren video granskat målet och det visade att en rysk spelare med minsta möjliga marginal hunnit passera blålinjen och målet dömdes bort. Med 30 sekunder kvar av perioden fick Kanada straff efter att Cozens blivit fasthållen vid ett friläge. Cozens själv tog straffen men Askarov i det ryska målet gjorde en fin räddning och lagen gick till periodpaus med ställningen 4-0.

I den sista perioden kontrollerade Kanada spelet från start och kunde mer eller mindre bara spela av perioden. Med 1.29 kvar av matchen punkterade lagkaptenen Dylan Cozens matchen när han placerade in slutresultatet 5-0 i tom målbur och därmed kunde Kanada fira platsen i finalen.

Segern för Kanada gör att man nu kommer att få spela JVM-final mot segraren i matchen mellan USA och Finland.

Matchfakta Kanada – Ryssland

Resultat
5-0

Målskyttar
Kanada: Alex Newhook, Connor McMichael, Cole Perfetti, Braden Schneider, Dylan Cozens
Ryssland:

Skottstatistik
35-28

Utvisningsminuter
Kanada: 4
Ryssland: 8

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här