Betsson

Det är inte bara Sverige som har underpresterat och haft det tufft i detta VM. Nu står det även klart att ytterligare en favorit kan gå samma öde och få lämna redan i gruppspelet.  Inför sista gruppspelsmatchen mot Finland var Kanada piskade att vinna för att vara säkra på avancemang Något som Kanada inte lyckades med utan man föll på straffar och därmed ligger deras framtid i VM i händerna på Lettland och Tyskland. 

Detta var den första matchen i årets VM-turnering som spelades inför publik och de fick se Kanada inleda piggast och redan efter 1.30 in i matchen så hade man satt dit ledningsmålet 1-0. Ett resultat som stod sig perioden ut och Kanada var därmed vidare till slutspel. Men direkt i inledningen av den andra perioden så svarade Finland genom att kvittera matchen till 1-1.

Kanada tog dock ledningen i mitten av andra perioden och såg länge ut att vinna matchen och därmed kvalificera sig för kvartsfinal. Men med fyra minuter kvar av matchen kvitterade Finland till 2-2. Matchen slutade därefter oavgjort och fick avgöras på straffar. Där var Finland starkast och fick med sig extra poängen.

En poäng räcker inte för att Kanada ska säkra avancemanaget på egen hand. Utan nu krävs det att antingen Tyskland eller Lettland vinner under ordinarie tid för att Kanada ska gå vidare. Går matchen till förlängning är Kanada ute och gör därmed Tre Kronor sällskap i att behöva lämna turneringen redan efter gruppspelet. Ett rejält fiasko om detta sker för Kanada som inför turneringen tillsammans med Ryssland var de två favorittippade nationerna.