Kanada möter Schweiz i semifinal

Foto: Bildbyrån

Något otippat så blev det Schweiz som blir Kanadas motstånd i semifinal 2, detta efter att ha slagit ut Finland i kvartsfinalen. Här får du allt du behöver veta inför mötet mellan Kanada och Schweiz den 19:e maj.

Kanada är målfarliga, men…

Kanada kan göra mål, det har vi sett i både gruppspelet och nu i kvartsfinalen. Problemet är bara att de också släpper in många mål, vilket var fallet i matchen mot Ryssland, men även i gruppspelet i matcherna mot Finland & USA. I kvarten mot Ryssland så var det många mål från konstiga vinklar, vinklar som målvakten borde ha hållit tätt.

Om Kanada ägnar sig åt anfall som bästa försvar, så kan de bli svårstoppade.

Schweiz kan överraska

Schweiz har spelat bra under detta VM och fick verkligen utdelning i kvartsfinalen mot Finland. Schweiz har under gruppspelet stått upp bra mot både Tjeckien, Ryssland och Sverige. Mot tjeckerna så var det först på övertid som de tappade matchen, Sverige stördes länge och det blev enbart uddamålsförlust mot Ryssland. Om de kan dra nytta av att Kanada släpper in såpass mycket mål så kan de bli farliga i en semifinal.

Kanada-Schweiz TV-tid

Matchen mellan Kanada och Schweiz spelas på lördag den 19:e maj kl 19.15 på Royal Arena i Köpenhamn. Matchen kommer sändas som vanligt på TV3 samt Viaplay.

Av | 2018-05-18T08:41:30+00:00 17 maj, 2018|Slutspel, VM 2018|0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng