Foto: Henric Wauge

Årets mästerskap i ishockey för herrar är det andra som spelas i Slovakien, där den förra upplagan hölls under våren 2011. I den turneringen tog sig Sverige så långt som till en final, där man efter ett starkt mästerskap fick se sig besegrade av de finska lejonen. Kan det bli en ny final för Tre Kronor i år? Det tyder i alla fall oddsen på.

Turneringen för åtta år sedan inleddes med en förlust mot Norge, som besegrade laget på straffar. De efterföljande gruppspelsmatcherna mot Österrike och USA resulterade i tre poäng vardera och som gruppetta kunde Sverige ta sig till den dåvarande mellanrundan. Här resulterade vinster mot Schweiz och Frankrike samt en förlust mot Kanada i en andraplats som räckte för en plats i kvartsfinalen.

Där besegrar man enkelt Tyskland och i semin vinner man med ett tremålsövertag över Tjeckien. Detta tog laget till en finalplats, där finnarna väntade som motstånd. Trots att man inledde målskyttet genom Magnus Paajarvi var det Finland som slutligen vann mötet med 1-6 efter att ha ökat takten ordentligt i den sista perioden.

Oddsen talar för svensk medalj

Tittar man på oddsen för Sveriges chanser på en ny VM-final i Slovakien så ser de goda ut. Hos Hajper har laget det näst lägsta oddset för att sluta i topp-3 och detsamma gäller för spel på vem som vinner turneringen. Endast Ryssland har starkare siffror. På samma sätt lutar siffrorna åt att det blir just ett lag ifrån grupp B som vinner hela mästerskapet.

>> Tippa på Sveriges VM-chanser hos Hajper

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här