Foto: Bildbyrån

Nyår har passerat och för svensk del blev det en 4-1-seger mot Kazakstan på nyårsafton. Nu är det dags för kvartsfinalerna och spel om medaljerna.

Ikväll börjar mästerskapet på riktigt när kvartsfinalerna startar, för svensk del väntar match mot Schweiz. Så här tror  Mattias Nilsson att kvällens och nattens kvartsfinalmatcher slutar.

Sverige – Schweiz

Det blir seger för Juniorkronorna mot Schweiz i kvartsfinalen. Till skillnad från Sverige, som vunnit samtliga fyra matcher och vann sin grupp, har Schweiz tagit poäng i två matcher. Först blev det förlust mot Tjeckien efter förlängning och i gruppspelets näst sista match blev det en klar 4-0-seger för Schweiz mot Danmark.

Kanada – Finland

Kanada föll mot Ryssland och kom således tvåa i grupp A och i kvartsfinalen väntar vårt grannland Finland, som placerade sig på tredje plats i grupp B. Turneringens hemmanation, Kanada, kommer att ta sig vidare till semifinal till publikens stora glädje och förväntan.

USA – Tjeckien

USA kom tvåa i Grupp B och Tjeckien slutade på en tredjeplats i grupp A. USA blir klara för semifinal efter nattens kvartsfinl. USA har tre segrar och en förlängningsförlust i ryggsäcken i gruppspelet.

Ryssland – Slovakien

Ryssland fick en drömmotståndare i kvartsfinalen och Slovakien ska inte på något vis kunna hota Ryssland i nattens match. Ryssland har vunnit samtliga fyra matcher och således inkasserat tolv poäng. Detta jämfört med Slovakien som vunnit en match och därav slutade på tre poäng. Frågan är egentligen bara vad resultattavlan visar när matchen är slut.

De ställs mot varandra i semifinal

För svensk del väntar alltså Kanada i semifinal. Ett motstånd som inte känns jätteroligt. Men, matchen ska spelas och jag tror absolut att vårt svenska lag har chans att rå på kanadensarna.

I den andra semifinalen väntar en nervkittlande semifinal där Ryssland och USA ställs mot varandra. Snacka om att det kan bli en häftig match!

Mattias Nilsson, skribent, Hockeybladet.nu.