Det var Sverige som inledde JVM:s fjärde dag när juniorkronorna mötte Österrike. En match där det var stor klasskillnad och spel mot i stort ett ett mål under hela matchen. Efter Sveriges match väntade ett möte mellan Slovakien och Tyskland som blev en riktig rysare och fick avgöras i förlängningen. 

Nu har den fjärde matchdagen spelats och först ut var Österrike – Sverige följt av Slovakien – Tyskland.

Sammandrag Österrike – Sverige

Sverige var helt dominanta i sin andra match i detta JVM. Österrike hade inte mycket att sätta emot när Sverige öste på matchen igenom. Skott efter skott avlossades mot målet men pucken ville inte in. Sverige vann tillslut med 4-0 men siffrorna borde ha blivit betydligt större sett till de antal skott som Sverige sköt under matchen. Glädjande var även att Lucas Raymond som först lämnade isen efter att ha dundrat in i sargen i andra perioden, var tillbaka senare i matchen och fick även göra sitt första mål i detta mästerskapet.

Sammandrag Slovakien – Tyskland

Om matchen mellan Österrike och Sverige var spel mot ett mål så var matchen mellan Slovakien och Tyskland betydligt jämnare. Det var böljande spel med lägen åt båda hållen. Det som särskiljde lagen åt var Tysklands storstjärna Tim Stützle som gjorde de två inledande målen för Tyskland. Men inget av lagen ville ge sig utan en fajt och matchen fick avgöras i förlängning. Där var Tyskland som drog det längsta strået och vann matchen med 4-3.