Foto: Bildbyrån där inte annat anges

Under natten avgjordes kvartsfinalerna i JVM, vi bjöds på dramatik när Finland slog ut guldfavoriten Kanada efter en galen övertidsperiod. Anton Mella tar ut årets all-star team i JVM.

Inför semifinalerna i JVM har vi tagit ut ett all-star team. Det är Anton Mella som fått förtroendet att utse vmhockey.ses all-star team för JVM 2019.

Sverige gjorde en enormt blek insats mot Schweiz och missar semifinalen för första gången sen 2006. USA höll för favoritskapet och vann med 3-1 över Tjeckien, natten avslutades med att Ryssland också avancerar till semifinal efter att ha krossat Slovakien med 8-3.

Mycket kan hända då det ska spelas semifinaler och finaler, men jag tror mig ha hittat turneringens all-star team.

Efter nederlaget mot Schweiz försvinner tilltänkta svenskar, då tänker jag framförallt på backarna Erik Brännström och Rasmus Sandin.

All-star team

  • Schweiz målvakt Luca Hollenstein
    Målvakt, Luca Hollenstein Schweiz Hollenstein startade två av fyra matcher i gruppspelet och i de matcherna tog Schweiz sina poäng som sen skulle ta dem till kvartsfinal. Faktum är att senast Hollenstein släppte en puck förbi sig är i öppningsmatchen mot Tjeckien, efter det har 18-åringen spikat igen mot både Danmark och Sverige. Wow säger vi efter hans insats i kvartsfinal mot juniorkronorna, schweizaren blev ett monster i kassen och räddade hela 41(!) skott. Två insläppta mål på tre matcher och en given plats i mitt all-star team.

Anton Mella och Tomas Hedlund, Hockeybladet.nu