Expekt Banner 1000*500 Hockey

Uppdaterad 17 oktober, 2023

Juniorvärldsmästerskapet i ishockey är den stora avslutningen på U20-landslagens säsong. Innan avresa till Göteborg sker kommer de tio deltagande lagen att på olika sätt värma upp inför vad som komma skall, detta med såväl träningar som matcher. Vi har tagit en titt på lagens schema fram till och med JVM-nedsläppet i Göteborg.

Informationen nedan har hämtats från respektive förbunds hemsida.

Grupp A

Sverige

Mellan 6 och 12 november reser laget till Tjeckien där de deltar i en fem-nationsturnering med totalt fyra matcher. Schweiz, Slovakien, Finland och Tjeckien själva står för motståndet, vilket ger goda förberedelser inför det stundande världsmästerskapet. Detta blir även sista gången för spelarna att visa upp sina kvaliteter innan JVM-truppen plockas ut.

I början av december kommer Magnus Hävelid presentera den trupp som får följa med till Göteborg, där VM-lägret inleds den 13 december. Ett antal sista matcher finns här inplanerade, men det är oklart vilka motstånd som väntar samt var dessa möten kommer att äga rum.

Kanada

Har inte presenterat någon schema för hösten

Finland

De finska juniorerna samlas nästa gång i början av november, då de deltar i samma turnering som juniorkronorna. Under samma samling kommer ett finsk B-lag att resa till Tyskland för att spela dubbla landskamper som en del av deras VM-uppladdning.

Efter att en slutliga JVM-truppen presenterats kommer laget resa till Malmö, där de håller VM-läger mellan 15 och 25 december, innan resan går vidare till Göteborg.

Tyskland

Under november-fönstret samlas de tyska juniorerna för första gången sedan i juli, detta då de tar emot Finlands B-lag för tre landskamper den 7-12 november. Dessa möten äger rum i städerna Füssen och Peiting i södra Tyskland.

Lagets JVM-förberedelser inleds i sin tur redan den 11 december, detta med ett läger som äger rum både på tysk och svensk mark. Det är oklart när laget reser till Sverige, samt var de kommer att hålla till.

Lettland

Har inte presenterat någon schema för hösten

Grupp B

Tjeckien

De tjeckiska juniorerna får förmånen att spela fyra landskamper på hemmaplan under hösten, detta när man tar emot Sverige, Finland, Slovakien och Schweiz för en 5-nationsturnering. Turneringen innebär för de övriga lagen ett intensivt schema med fyra raka matchdagar, men Tjeckien själva får en dags vila halvvägs in. När lagets JVM-läger inleds är ännu oklart.

USA

Har inte presenterat någon schema för hösten

Slovakien

Slovakiens enda inplanerade samling är en resa till Tjeckien i november, detta för att delta i den tidigare nämnda 5-nationsturneringen. När laget inleder sitt JVM-läger är ännu oklart.

Schweiz

Deltar precis som flera andra av JVM-lagen 5-nationsturneringen i Tjeckien under november månad. Under lagets JVM-läger kommer man inleda på hemmaplan, innan man reser till svenska Ängelholm för att genomföra sina sista förberedelser. Lägret inleds den 11 december, men det är oklart när man anländer på svensk mark.

Norge

Det norska ishockeyförbundet har haft en tuff höst, men ändå låtit juniorlaget genomföra sina JVM-förberedelser. Laget har en inplanerad turnering den 6-12 november, men det är oklart var denna spelas samt vilka motstånd som väntar. JVM-lägret inleds sedan den 15 december och även här är plats ännu inte presenterad.


Florida Panthers - Dallas Stars