Expekt Banner 1000*500 Hockey

Uppdaterad 20 augusti, 2022

Kanada kommer spela JVM-final 2022 på hemmaplan. Detta efter seger mot Tjeckien med 5-2 där man ställs mot vinnaren i semifinalen emellan Sverige och Finland.

Under fredagskvällen spelades den första av två semifinaler i JVM, den emellan värdnationen Kanada och motståndaren Tjeckien. Kanada var stora favoriter inför mötet men ställdes mot ett tufft Tjeckien, som bekant slog ut USA i sin kvartsfinal.

Kanada pressade på rejält för ett ledningsmål och fick resultat efter tio minuter när Kent Johnson sköt dit 1-0 för värdnationen. Med drygt fem minuter kvar av den första perioden satte supertalangen Connor Bedard in 2-0 för Kanada, som kontrollerade händelserna i Edmonton. Kanadensarna fick med sig en ledning med 2-0 till period två.

Andra perioden

Tjeckien gjorde en bra första halva av den andra perioden men drog på sig en onödig utvisning med för många spelare på isen. Det gav Kanada chansen att utöka sig ledning till 3-0 genom Logan Stankoven.

Kanada fick chansen att utöka sin ledning ytterligare i powerplay med fyra minuter kvar av perioden. En av matchens bästa spelare, Kent Johnson, serverade också lagkapten Mason McTavish till 4-0 för Kanada. Tjeckien gjorde en bra andraperiod men två utvisningar blev ödesdigert för tjeckerna.

Tredje perioden

Den tredje perioden var ganska avslagen då det till mångt och mycket kändes avgjort. Men Tjeckien fick en liten vittring i mitten på perioden när lagkaptenen Jan Mysak satte dit reduceringen till 4-1 för tjeckerna. Nästa reducering kom bara två minuter senare i powerplay när den hårdskjutande backen David Jiricek sköt in 4-2, och nu började Tjeckien närma sig på riktigt.

Men när Tjeckien jagade en tredje reduceringspuck kom istället 5-2 från Kanada, och matchen punkterades definitivt. Kanada vann till slut matchen komfortabelt, trots att Tjeckien aldrig gav upp. Slutresultatet skrevs till 5-2 till fördel för Kanada.

Kanada kommer spela JVM-final under natten mot söndagen, med matchstart 02:00 svensk tid. Där ställs man mot den som vinner nattens andra semifinal, Sverige eller Finland. Tjeckien kommer i sin tur spela bronsmatch imorgon 22:00 mot förloraren i samma semifinal.


Florida Panthers - Dallas Stars