Tanken var att juniorkronorna skulle spelat en fyrnationsturnering under sin samling i Malmö. Men den planen blev skrotad efter att att Ryssland och Tjeckien lämnat återbud på grund av coronaläget. Då planerades lägret om och istället skulle Juniorkronorna spela tre matcher mot Finland, men nu blir även dem planerna skrotade då två fall av covid-19 drabbat juniorkronorna. 

Juniorkronorna har ett inför läger till JVM i Malmö mellan 2-7 november där tanken var att Sverige skulle möta Finland i tre matcher torsdag, fredag och lördag. Men nu har det svenska och finländska ishockeyförbunden gemensamt kommit överens om att ställa in matcherna. Detta efter att två fall av covid-19 rapporterats i den svenska truppen.

Alla spelare och ledare testades i det svenska lägret inför avresan till Malmö och då kom alla svaren tillbaka som negativa, men nu när nya tester har gjorts har två fall i truppen visat positivt på covid-19 testerna. Ingen i den svenska truppen har uppvisat några symptom men matcherna ställs in ändå som en del i säkerhetsarbetet kring corona.

– Vi har ett ansvar gentemot spelare, ledare men också våra föreningar samt vårt gästande lag. Därför väljer vi tillsammans med Finlands ishockeyförbund att ta det här beslutet. Vi har gjort ett gediget jobb med testning och isolering av både spelare och ledare och utifrån det känns det skönt att vi har ett system och strukturer som fungerar och där vi upptäcker smitta i ett tidigt skede, säger Pär Ericson, Utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande på svenska ishockeyförbundets hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här