Betsson

Foto: Bildbyrån

Helgen har bjudit på en mängd matcher för de svenska hockeylandslagen. Juniorernas trupp som likt Tre Kronor hållit till i Helsingfors visade upp en mycket fin form inför JVM, där många spelare fick chansen att glänsa lite extra. 

Fredagens möte med Tjeckien resulterade i en 2-1 seger, där Karlskoga-spelaren Nikola Pasic stod för båda de svenska målen. Det såg länge ut som att laget skulle kunna hålla nollan, men med bara ett par minuter kvar av mötet kunde Tjeckien få in en puck bakom målvakten Jesper Eliasson, som även han gjorde en mycket bra match. Skotten totalt i matchen blev 32-19 till Sverige, vilket visar på vilket övertag man hade i mötet.

Om man tyckte att laget visade på styrks mot Tjeckien, var detta ingenting mot vad man tog med sig in i mötet med Ryssland. Nils Höglander, Albin Eriksson, Marcus Karlberg, Samuel Fagemo och Albin Sundsvik återfanns alla i målprotokollet, där Höglander stod för två fullträffar. Eriksson inledde matchens målskytte i början av den första perioden, vilket följdes upp av en rysk kvittering innan paus. Därefter gasade Sverige på och dominerade resten av mötet. Sett till antalet gjorda skott var det Ryssland som stod för majoriteten (24-20), Hugo Alnefelt i målet gjorde sitt jobb och såg till att det endast blev en fullträff.

Helgen avrundades mot värdnationen Finland och trots att motståndarna först tog ledningen, blev det en ny 2-1 seger för Sverige. Lagen kunde kvittera genom Alexander Holtz i den andra perioden och i matchens slutminuter kunde Lucas Raymond sätta spiken i kistan. De tre raka segrarna innebär att laget tog hem hela turneringen, med Ryssland på en andraplats, Tjeckien på en tredjeplats samt Finland om jumbo med tre raka förluster.

I början av december kommer spelarna som får följa med till JVM att plockas ut och utifrån helgens resultat kan nog många av spelarna som var med här ha en chans att nå världsmästerskapet.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här