Foto: Wikimedia

I förra veckan presenterades juniorkronornas trupp till en stundande turnering i Tjeckien som äger rum den 9-11 november. Detta är lagets sista samling innan det är dags för den slutliga JVM-truppen att plockas ut, vilket sker i början av december månad innan laget åker på förläger.I turneringen kommer man att spela matcher mot Tjeckien, Finland och Ryssland, vilket blir en mycket bra uppvärmning inför VM.

Här är spelarna som kommer att representera Sverige i turneringen:

Målvakter:
Samuel Ersson och Olle Eriksson Ek

Backar:
Adam Ginning, Victor Berglund, Filip Johansson, Simon Johansson, Filip Westerlund, Tom Hedberg och Nils Lundqvist

Forwards:
Emil Bemström, Samuel Fagemo, Oskar Bäck, Pontus Holmberg, Jacob Olofsson, Filip Hållander, Olle Lycksell, Nils Höglander, Johan Södergran, Lukas Wernblom, Filip Svenningsson och Marcus Sylvegård

Tittar man på möjligheterna för spelarna i truppen att få åka med till VM så är dessa relativt höga. När sista truppen innan turneringen togs ut förra året var det hela 17 spelare som sedan återfanns i den ursprungliga VM-truppen, samtidigt som 14 av dem var med och representerade Sverige i turneringen.

Endast en av spelarna som fanns med vid förra årets juniormästerskap och även har åldern för att vara med i år finns med i den ovanstående truppen, vilket är målvakten Olle Eriksson Ek. Andra spelare från ifjol som har åldern inne för att spela JVM är Erik Brännström, Rasmus Dahlin, Timothy Liljegren, Isac Lundeström och Fabian Zetterlund.

Sofie Hansson