Dags för damernas VM-premiär. I Utica väntar Danmark i Grupp B, med start 11:00 lokal tid vilket ger oss 17:00 svensk tid. Läs om matchen nedan.

Damkronorna inleder dam-VM 2024 i USA med möte mot Danmark, som spås vara ett bottenlag i Grupp B och turneringen. Sverige är stora favoriter och hoppas nå en premiärseger för att skapa sig bra förutsättningar inför fortsättningen.

Var sänds Sverige mot Danmark?

Sverige mot Danmark spelas den 3 april 2024 med start 17:00. Det är Sveriges Television som sänder matchen och sändningen startar i Kunskapskanalen klockan 17:00 men man byter till SVT2 vid 17:55. Vill du hellre streama mötet finns det tillgängligt på SVT Play utan några avbrott. I studion tar Marie Lehmann emot med kollegor.

Hur ser oddsen ut?

St. Louis Blues - Carolina Hurricanes
Chicago Blackhawks - Nashville Predators

Förbundskaptener

Ulf Lundberg är förbundskapten för Sverige, något han har varit sedan 2021. Han gör sitt tredje VM på posten och har även ett OS med Damkronorna.
Danmarks förbundskapten är svensk och heter Björn Edlund. Han gör sitt andra VM för Danmark (tog upp dem från B-VM i fjol). Han är parallellt General Manager för MoDo:s damlag, som nyss nådde SDHL-final.

Nyckelspelare

Se landslagstrupperna i damernas VM här.

Sverige

Emma Söderberg
Maja Nylén Persson
Lina Ljungblom
Hilda Svensson

Danmark

Nicoline Jensen
Josephine Asperup

Tidigare mästerskapsmöten

VM 1992: Sverige vinnare med 4-1
OS 2022: Sverige vinnare med 3-1
VM 2022: Sverige vinnare med 5-2

Uppdaterad 5 april, 2024


St. Louis Blues - Carolina Hurricanes
Chicago Blackhawks - Nashville Predators