En relativt ”lätt” omgång i onsdags gav 7 rätt för Svenska Spels oddssättare.

– Inget halleluja-moment i Jönköping för vår bank HV71, säger Per Carlander. De verkade inte riktigt vaknat efter eftermiddagsluren och kom aldrig ikapp efter den sömniga starten. Nya tag idag med Elitserien, Hockeyallsvenskan och tidiga Thanksgiving-matcher i staterna!

Match Oddssättarnas rad
HV71 – Luleå 1X
MODO – AIK 1
Timrå – Linköping 1 2
IK Oskarshamn – Bofors 1 2
Tingsryds AIF – Sundsvall 1
Västerås – Troja/Ljungby 1
Boston – Detroit 1 2
Washington – NY Rangers 1 2

Banken: Västerås (se match 6)

Rensaren: X i HV71-Luleå (se match 1)

Oddssättarnas utvecklade kommentarer och motiveringar:

Match 1. HV71 – Luleå (Omgångens rensare)
HV och Luleå möttes så sent som i lördags och det var en tät historia som slutade 1-1 där HV vann i förlängning.  Luleå hade en tuff öppning mot LHC, men spelade upp sig rejält desto längre matchen gick. Rönnqvists grabbar är hårt drillade och har visat sig svårslagna i år. Med HV:s oinspirerade insats mot Modo i färskt minne samt att båda mötena lagen emellan i år har gått till förlängning, så ser vi en viss skrällchans här. HV kommer säkert bli hårt streckade, så läge att ta med krysset här som är vår rensare den här omgången.

Match 2. MODO – AIK
En oerhört viktig match mellan lag som kommer slåss runt strecken, låt oss ta till klyschan 6-poängsmatch här. Gallret Gustav Possler fick chansen med danske dynamiten Madsen och trollgubben Schremp senast. Tog chansen och kedjan gjorde tre av Modos fyra mål. Tillsammans med nyförvärven Ritola och Svensson har Modo fått igång sin secondary scoring, oerhört viktigt i längden. AIK ledde med 5-1 mot Timrå i onsdags, men drabbades av den berömda gummiarmen. Men andan i halsen klarade dom till slut bärga en viktig 3-poängare. Modo är det något bättre lagen och på hemmaplan är de absolut favoriter.

Match 3. Timrå – Linköping
Timrå har stärkt upp offensiven med Bremberg och Fleury, men det är fortfarande defensiven som är problemet. De släpper in flest mål per match och har sämst målvaktsstatistik i hela serien. Kort sagt så läcker de som ett såll. Läge för Linköpings tjecker ”H & H” att få lite islossning här kanske? Linköping är favoriter om än knappa. Skärper Timrå till defensiven så har de nu tillräckligt med gun-power framåt för att kunna vinna en match då och då.

Match 4. IK Oskarshamn – Bofors
Budgetgänget Bofors är Malmös raka motsats i Hockeyallsvenskan, man har fått otroligt mycket ”bang for the buck” den här säsongen. Bara en tidsfråga innan demontränaren Sam Hallam står staty i Karlskoga… Nu ska även backen Nick Plastino förstärka laget, vän till superförvärvet Daniel Belissimo. Bofors gör senast i Uppsala, som alltid numera en stark sista period och vänder matchen. Just nu känns de lite som hockeyns motsvarighet till fotbollens Tyskland, en match pågår i 60 minuter och tillslut så vinner Bofors! Oskarshamn blandar och ger, nu börjar skadeläget ljusna då McGrath är tillbaka, men det var svagt att förlora hemma mot Sundsvall senast. Som sagt Bofors vinner ju alltid så det lär väl bli så även idag.

Match 5. Tingsryds AIF – Sundsvall
Mycket viktig match för TAIF, Sundsvall har nästan räknat med negativt kval så de kan spela mer avslappnat. Är Jari Kauppila fortfarande yr efter att Jared Aulin snurrade upp honom i senaste omgången så kan det hämma smålänningarna. Sundsvall gjorde det riktigt bra senast då de slog tillbaka Oskarshamn i sin hemmaborg.

Match 6. Västerås – Troja/Ljungby (Omgångens bank!)
Västerås har haft en liten svacka bl.a. beroende på att de två viktigaste spelarna, juniorstjärnan William Karlsson och plugghästen från Yale, Broc Little, varit iväg på landslagsuppdrag. Nu är laget tillbaka och slåss nu med Leksand om den åtråvärda tredjeplatsen. Troja var tippade sist i hela serien men började serien överraskande bra. Sist i serien lär de inte komma men de är nog på väg att falla tillbaka och allting talar för hemmaseger här, omgångens bank enligt oss.

Match 7. Boston – Detroit
Boston med tio raka segrar jagar sitt klubbrekord från säsongen 1929/30 med fjorton raka vinster. Bruins kommer till start från en hård kamp borta mot Buffalo som man till slut vann med 4-3 efter straffar. Trögstartade Red Wings har tre raka segrar och är taggade för att sätta regerande mästarna på plats i deras enda möte under säsongen 2011/2012.

Match 8. Washington – NY Rangers
Henke Lundqvist och hans Rangers reser till huvudstaden för att ta sig an Capitals. Trots strålande målvaktsspel senast mot Florida såg man sig besegrade med 2-1. Rangers har haft stora problem med sitt PP och coach Tortorella har kastat om i formationerna inför den här matchen. Capitals har haft en turbulent säsong med interna problem och coach Boudreau hänger löst. Semin är tillbaka efter petning tidigare i veckan och rutinerade forwarden Ward är tillbaka i laget efter att ha försovit sig till morgonträning inför Winnipegmatchen.