Foto: Bildbyrån

Sveriges JVM-resa tog slut redan i kvarten och nu är det endast fyra lag kvar som är med i kampen om guldet. För att ta sig dit gäller det först och främst att segra i de stundande semifinalerna som äger rum under natten till lördagen. Här summerar vi det du behöver veta inför matcherna.

22:00 Ryssland-USA

Det ryska landslaget fick under gruppspelet med sig fyra raka segrar, däribland en mot det favorit-tippade kanadensiska laget. I kvartsfinalen kunde man enkelt besegra Slovakien med hela 8-3. USA fick även de med sig poäng i samtliga gruppspelsmatcher, men missade full pott i mötet med Sverige. Sin kvartsfinal spelade man mot Tjeckien där man vann med 3-1 på tavlan.

Senast som dessa två lag möttes i turneringen var förra året. USA som grupptvåa och Ryssland som grupptrea parades då ihop i kvartsfinalerna, där det blev det amerikanska laget som vann med 4-2. Tittar man på spelbolagens odds för mötet tror man på en seger för USA, men samtidigt har Ryssland hittills gått obesegrade genom turneringen vilket visar på en mycket fin form hos laget.

Annons: ⇢ BETSSON: Spela på vinnaren Ryssland-USA här!

Matchen mellan Ryssland och USA har nedsläpp klockan 22:00 svensk tid och visas då i SVT 2.

02:00 Finland-Schweiz

Finlands juniorer fick endast med sig poäng i två av sina gruppspelsmatcher och kunde efter förluster mot såväl Sverige som USA placera sig som trea i tabellen. Kvartsfinalen mot Kanada blev en rysare som man slutligen kunde vinna på förlängning. För Schweiz del lyckades man bara vinna en av sina gruppspelsmatcher, för att sedan överraska de flesta med att besegra juniorkronorna i kvarten.

2017 var senast som de här två lagen stod tillsammans på isen i denna turnering. Då möttes de i en gruppspelsmatch som finnarna vann med 2-0. Inför dagens möte lutar oddsen ganska rejält mot en ny seger för de blåvita, men i och med Schweiz överraskande seger mot Sverige bör man inte räkna bort de andra helt och hållet.

Annons: ⇢ BETSSON: Spela på vinnaren Finland-Schweiz här!

Matchen mellan Finland och Schweiz har nedsläpp klockan 02:00 svensk tid och visas då i TV4.

Sofie Hansson