Inför kvarten mot Schweiz

Publicerad:

I kvällens kvartsfinal är det vinna eller försvinna som gäller och det svenska laget har redan nu siktet inställt på att få återvända till Laxness Arena för semifinal mot antingen USA eller Finland.

Tre Kronors motstånd för kvällen har under mästerskapets gruppspel fått med sig 5 vinster och 2 förluster, där 4 utav matcherna har krävt mer än 60 minuters spel. Bland annat tog man mötena med såväl Kanada som Finland till förlängning, där man till och med vann över gruppsegraren. Oddsen säger att Sverige troligen går segrande ur kvällens match, men Schweiz kan komma att bli farliga.

När de två lagen tidigare mötts under VM-spel har det under de senaste åren blivit poäng till Tre Kronor. Bland annat möttes laget i finalen 2013, där Sverige på hemmaplan blev världsmästare.

Sveriges status inför kvällens match
Under gårdagskvällen hade Tre Kronor ett första ispass inne på AccorHotels Arena, där man fick känna på den omtalade isen. I en artikel hos Sportbladet ska laget ha haft synpunkter på såväl temperaturen som belysningen i hallen, som vanligtvis används till andra evenemang än ishockey.
– Bakom mål och i hörnen var det skuggor och det är ganska störande när det är så, säger backspelaren Anton Stålman om det hela.
Att ljussättningen under träningen skulle vara densamma som under dagens match är oklart, men målvakten Henrik Lundqvist säger tydligt att dessa saker inte bör avgöra matchens slutliga utfall.
– Det lag som vinner är det lag som har spelat bäst.

Kvartsfinalen mellan Sverige och Schweiz börjar klockan 20:14 och går att se i TV4 och via Cmore.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *