Inför kvällens kvartsfinal

Idag inleds JVM-slutspelet, där varje enskild match är otroligt viktig i avancemanget mot de åtråvärda medaljerna. Inte sedan 2007 har det svenska landslaget missat en JVM-semifinal och den långa sviten hoppas man inte behöva bryta i år.

Slovakien är ett lag som Sverige mött flera gånger tidigare i JVM sammanhang. I de två senaste mästerskapen har lagen mötts just i kvartsfinalen, där båda dessa möten resulterat i svenska segrar. Däremot blev det en vinst till Slovakien när lagen gjorde upp om bronset 2015 och likaså 1999.

Laget överraskade många när de besegrade USA under gruppspelet och anses därmed vara ett motstånd som man inte kan räkna bort helt och hållet.

Kvartsfinal med eller utan Andersson
Under slutet utav den avgörande matchen mot Ryssland blev lagkaptenen Lias Andersson tacklad in i sargen, vilket ledde till att han lämnade planen och avstod ifrån vidare spel under matchen. Hur allvarlig smällen blev är ännu oklart och det spekuleras en hel del kring huruvida han kommer att delta vid kvällens match eller ej. Dock gick förbundskaptenen Tomas Montén ut i Aftonbladet under gårdagen och meddelade att man räknar med att Andersson deltar i nattens match.

Du ser det spännande mötet mellan Sverige och Slovakien i SVT 2 med start klockan 00:00 inatt.

Av |2018-05-28T16:06:16+00:002 januari, 2018|JVM|1 kommentar

En kommentar

 1. Conny Thor 2018/01/05 at 00:49 - Svara

  Sett matchen USA -Sverige.
  Uruselt spel av de våra. De tacklade
  inte under hela matchen. Varför har de inte satt Nylander på bänken för flera matcher sen. Han verkade mera vara en
  motspelare. USA agerar som gnälliga kärringar. Domaren gick på deras finter hela tiden och visade ut Svenskar. De verkade vara mutade. Fy fan.
  En dålig match och inget av lagen var värd att få spela semifinal.

Skriv en kommentar