Foto: Bildbyrån

Inatt inleds JVM-turneringens slutspel med fyra kvartsfinaler, där Sveriges kamp blir den första att utspela sig. Motståndarna i matchen är inga mindre än Schweiz som placerade sig på en fjärdeplats i A-gruppen. Under gruppspelet förlorade man mot Tjeckien på övertid, spelade 2-3 mot Kanada samt 4-7 mot Ryssland. Den enda fullpoängaren kom mot Danmark som man besegrade med 4-0. Sverige tog i sin tur poäng i alla sina möten och deras obesegrade svit håller därmed i sig till nästa års turnering.

Det schweiziska har i de fem senaste upplagorna av turneringen inte lyckats ta sig längre än till en kvartsfinal, samtidig som Sverige tagit sig till semifinal varje gång. Senast lagen möttes i turneringen var i förra årets gruppspel där Sverige vann mötet med 7-2.Därav tyder många odds på att det bör bli Sverige som tar sig till semifinalen där antingen Kanada eller Finland väntar.

Annons: ⇢ BETSSON: Spela på vinnaren Sverige-Schweiz här!

Montén räknar med en tuff match

Den svenska förbundskaptenen har till Hockeynews sagt att man går in i matchen med tanken om att det är 50/50 chans för såväl en seger som en förlust. Den schweiziska kaptenen Christan Wohlwend ska i sin tur ha sagt att man har en tuff kamp framför sig, men att man kan lyckas vinna om alla bitarna faller på plats.

Det svenska laget har visserligen vunnit sina gruppspelsmatcher, men vid flera tillfällen visat att man haft lätt att tappa fokus. Att tappa en 4-0 ledning mot USA är ett typiskt exempel på detta. Ikväll gäller det verkligen att fokuset finns där – genom hela matchen.

Sofie Hansson