Expekt Banner 1000*500 Hockey

Bronsmatch väntar för Sverige efter en tung förlust igår. Nu står ett hårt jobbande Tjeckien på andra sidan, se förutsättningarna nedan.

Finland var det starkare laget igår och tog sig till JVM-final mot Kanada. Sverige, med en gedigen insats, räckte inte längre än till tredjeprismatch. I den väntar alltså Tjeckien, detta landslag som skrällde lite mot USA i kvarten men som hade lite att säga till om mot USA. Sverige går in som knappa favoriter till mötet, med ett gott hopp om att kunna säkra en medalj i mångas sista match för Juniorkronorna.

När spelas matchen?

Bronsmatchen spelas lördagen den 20 augusti med matchstart 22:00 svensk tid. Det innebär att klockan är 14:00 lokal tid i Edmonton.

Var sänds matchen?

Sveriges drabbning sänds på SVT 24 och SVT Play med Chris Härenstam och Jonas Andersson som kommentatorer.

Snackisarna

Mycket handlar nog om att denna framgångsrika 02-kull i Sverige, som följt varandra i så många år ska få vinna något i sin sista match ihop. Visst, där saknas William Eklund, Alexander Holtz, Lucas Raymond, Zion Nybeck med fler. Men det är många som följt varandra åt genom landslagsåren, och att få avsluta med medalj vore hedersfyllt. Detta gäller även Tomas Montén såklart som gör sin sista turnering som förbundskapten.

Annars handlar det nog fortsatt om målvaktsspelet. Sverige har en starkare målvaktssida och det är ingen omöjlighet att Calle Clang ställer sig i mål, vilket inte försvagar densamma. Men i Tjeckien har det varierat lite, där dock Tomas Suchanek tagit förstaspaden med stark hand. Den som har bäst målvakt vinner, för så pass jämnt är det lagen emellan.

Trupperna

Se Sveriges trupp till JVM 2022.

Se Tjeckiens trupp till JVM 2022.

Interna poängligor

Sverige
1. Emil Andrae, 8p (4+4)
2. Fabian Lysell, 5p (1+4)
3. Oskar Olausson, 5p (1+4)
4. Isak Rosén, 4p (3+1)
5. Daniel Ljungman, 4p (2+2)

Tjeckien
1. Jiri Kulich, 8p (2+6)
2. Jan Mysak, 7p (4+3)
3. Michal Gut, 5p (3+2)
4. Stanislav Svozil, 3p (1+2)
5. David Jiricek, 3p (0+3)


Florida Panthers - Dallas Stars