Sugen på att se Tre Kronor vid VM i vår? Då är det hög tid att anmäla ditt intresse för biljetter! Idag fredag är nämligen den sista dagen som intresseanmälan håller öppet innan det stora biljettlotteriet äger rum. 

Den 2 oktober inleds själva försäljningen, då för de supportrar som visat sitt intresse och därefter lottats fram för att ta del av förhandsköpet. Ett par dagar senare, den 6 oktober får resterande personer som anmäler sitt intresse senast idag möjligheten att köpa biljetter. Det är då först till kvarn som gäller och det finns en risk att vissa matcher redan blivit slutsålda under den första försäljnings-fasen.

För den som inte anmält sig till biljett-lotteriet öppnar biljettkassorna först den 10 oktober. Dock får man räkna med att antalet biljetter som då finns kvar kan vara begränsat, då det enligt IIHF redan är över 100 000 personer som anmält sitt intresse.

Matchen som de flesta är sugna på att se på plats är i dagsläget hemmanationens öppningsmatch mot Finland. Det är även Tjeckiens matcher överlag som dragit mest intresse, följt av Slovakien, Polen och Finlands kamper.

Anmälan tar endast ett par minuter och kräver endast information om vilka matchdagar du är intresserad av, vilket lag du önskar att se samt vilken prisklass du kan tänka dig köpa biljetter i. Denna anmälan ger dig ett stort försprång i jakten på biljetter jämfört om du ska ge dig in i jakten först vid det publika försäljningsfönstret.

Om du önskar att läsa mer om de olika biljetterna, prisklasserna och det nya upplägget med familjevänliga matcher kan du bege dig till vår sida om VM-biljetter. All försäljning sker dock hos Internationella Ishockeyförbundet, dit vi även hänvisar alla frågor.

Viktiga datum för biljettförsäljningen till Hockey VM 2024

  • 20 juli-15 september: Intresseanmälan öppen
  • 18-24 september: Lottning bland intresseanmälningarna
  • 2-4 oktober: Vinnarna i lottningen får köpa sina biljetter
  • 6-8 oktober: Resterande deltagare i lottningen får köpa sina biljetter
  • 10 oktober: Allmänna biljettförsäljningen öppnar

Steg-för-steg: Så anmäler du ditt intresse för biljetter till Hockey VM 2024

Gå in på ms2024.ticketportal.cz och skapa ett konto med din e-post och ett lösenord. En kod kommer därefter att skickas till dig för att slutföra att ditt konto skapas. När kontot är registrerat loggar du in och fyller i dina uppgifter, samt vilket som är ditt landslag.

Biljettförsäljning hockey VM 2024

Därefter får du möjligheten att välja vilka matchdagar som du skulle vilja köpa biljetter till. Du ser här tydligt vilka matcher som ingår för matchdagen, samt vilket pris som gäller för respektive biljettkategori. Priserna kan variera mellan de olika matchdagarna och hänger ihop med vilka matcher som du får se.

Biljettförsäljning hockey VM 2024

Vid Hockey VM 2024 har utvalda matcher valts ut till så kallade familjematcher, dit separata matcher behöver köpas. Dessa erbjuds till ett lägre pris och blir ett bra tillfälle för den yngre publiken att se framtidens stjärnor på isen. Noterbart är att ingen av Tre Kronors matcher är familjematcher, utan här behöver du köpa en vanlig dagsbiljett för att se deras gruppspelsmöten.

Biljettförsäljning hockey VM 2024

Uppdaterad 15 september, 2023