Nu när grundsäsongen officiellt är över för allt fler hockeyspelare så kommer beskeden för spel i Tre Kronor på löpande band. Under gårdagen var det flera namn som kunde bekräfta såväl deltagande som intresse och raka nej till VM-spel.

New York Rangers Mika Zibanejad är en spelare som vi redan har nämnt som aktuell för den svenska VM-truppen, men nu har det hela blivit bekräftat. Såväl medier som NHL-laget själva har bekräftat stjärnans medverkan i mästerskapet.

Buffalos Johan Larsson berättade bland annat i en intervju med Helagotland.se att han är intresserad utav VM i Danmark. På meritlistan finns bland annat ett JVM-guld ifrån 2012, där Larsson var lagets kapten. Även John Klingberg ryktas ha visat intresse för spel i Tre Kronor, vilket ska ha läckt ut i amerikanska medier. Ett annat namn är Erik Gustafsson som enligt SVT är klart för mästerskapet.

Flera skadade stjärnor tackar nej
Samtidigt skriver Hockeynews.se att Mattias Janmark, Elias Lindholm och Patrik Berglund ska ha tackat nej till VM-spel. För Berglunds del är det en skada som sätter stopp för spel, medans Janmark och Lindholm istället har fullt upp med att förhandla till sig nya kontrakt inför nästa säsong.

En annan stjärna som fått tacka nej till VM är NHL-målvakten Jacob Markström, då han under den senaste tiden dragits med flera skador. Även fjolårets VM-målvakt Henrik Lundqvist dras med skador som kan ställa till det för den blivande truppen.