Foto: Wikimedia

Under helgen spelades Henke & Zucca Summer Classics i Oslo, där en mängd legendariska och högaktuella NHL-spelare stod på isen. Landsmannen Mats Zuccarello och vår egen Henrik Lundqvist var båda kaptener för de två lagen som möttes i välgörenhetsmatchen, som sågs utav drygt 20 000 åskådare på plats.

Sedan tidigare fanns samtliga deltagare presenterade på den officiella hemsidan, men det var först under fredagen som de två lagen delades in genom en typisk draft. Lundqvist vaktade i vanlig ordning buren för sitt lag, samtidigt som Zuccarello fanns med i motståndarnas anfall. Vid fyra tillfällen under matchen lyckades norrmannen göra mål på sin svenske klubbkamrat, som vid ett friläge valde att välta hela målburen för att undvika ett mål. Utfallet resulterade i en straff till motståndarna, som Henke snyggt kunde rädda.

När matchen var över stod det 10-7 till Henrik Lundqvists lag, som bland annat hade William Nylander, Artjom Anisimov, John Klingberg, Loui Eriksson, Kevin Fiala och Carl Hagelin bland sina målgörare.

Sofie Hansson