Foto: Bildbyrån

Fyra nya möten på isen äger rum idag och här har lagen möjligheten att såväl säkra sina positioner i toppen, som hålla sig borta från degradering. 

I grupp A är Tyskland och Slovakien två av de lag som verkligen överraskat och idag kommer dessa ställas mot varandra. Tyskland finns med i gruppens övre skikt och, samtidigt som Slovakien inte befinner sig alltför långt under sträcket. Detta gör att mötet kan bli väldigt viktigt för de övriga lagens chanser att ta sig till slutspelet. Tyskland kan antingen stärka sin position, eller så kan Slovakien ta steget in i spelet på riktigt.

USA är trots fem poäng i starkt behov av fler för att säkert kunna räkna med en plats i slutspelet. Laget fick det tufft mot Finland tidigare i veckan, samt att man något överraskande föll i inledningsmatchen mot värdnationen. Mot Storbritannien bör det Nordamerikanska laget kunna få med sig tre poäng, men samtidigt är antalet mål även de väldigt viktiga.

I grupp B ligger Ryssland och Schweiz i topp och idag spelar båda dessa lagen varsin match där de kan sticka iväg ytterligare poängmässigt. Schweiz tar sig an Norge som just nu befinner sig i gruppens botten och är i starkt behov av poäng för att inte riskera att lämna divisionen. Ryssland möter i sin tur Italien som även de befinner sig i tabellens botten. Här är alltså samtliga fyra lag i starka behov av poäng, men av olika anledningar.

>> Här hittar du hela spelschemat för hockey VM 2019

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här