Jalla casino

Det stora världsmästerskapet är över för den här gången. Nu har IIHF släppt de sex spelare som gjort starkast avtryck i VM, framröstat av mediarepresentanter världen över.

Igår blev Kanada världsmästare för 27:e gången i landets historia. Kanadensarna, som hade en dålig start på detta VM med tre raka förluster, tog sig tillbaka på ett sensationellt sätt och vann till slut finalen mot Finland med 3-2 efter att Nick Paul avgjort i förlängningen.

I samband med finalmatchen presenterade även IIHF (Internationella Ishockeyförbundet) All Star-laget för turneringen. Vid varje världsmästerskap röstar ett gäng kandidater från medier runt om i hockeyvärlden fram de spelare som utmärkt sig lite extra under mästerskapet.

Till detta All Star-team har två spelare med svenskkoppling röstats fram. SHL:s bästa back under säsongen, tysken Moritz Seider, spelade för Rögle under säsongen. Han tar en av två backplatser i VM:s bästa lag tillsammans med den tyske backkollegan Korbinian Holzer.

På forwardspositionen hittar vi ännu en spelare med en koppling till det svenska seriesystemet under säsongen. En av VM:s stora sensationer var Liam Kirk som spelar för Storbritannien. Forwarden inledde sin gångna säsong i svenska Hockeyettan och Hanhals IF, där han stod för tio poäng på tolv matcher. Under VM har han gjort succé för sitt land och stått för sju mål och två assist, vilket gjorde honom till bästa målskytt i VM inför slutspelet.

Endast två spelare från finallagen Finland och Kanada blev uttagna till VM:s bästa lag, då målvakten Juho Olkinuora tog platsen mellan stolparna och Andrew Mangiapane, som dessutom blev utsedd till turneringens mest värdefulla spelare, tog en plats bland forwards.

All Star-team, VM 2021

Målvakt: 

Juho Olkinuora, Finland

Backar:

Moritz Seider, Tyskland

Korbinian Holzer, Tyskland

Forwards:

Liam Kirk, Storbritannien

Connor Garland, USA

Andrew Mangiapane, Kanada

Mest värdefulla spelare (MVP)

Andrew Mangiapane, Kanada


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad