betsafe

Tomas Montén presenterade idag truppen för Juniorhockey-VM i Kanada. Här är spelarna som ska representera Sverige.

Tre målvakter, åtta backar och 13 forwards presenterades när Tomas Montén höll i en digital pressträff under onsdagen. Bland de 13 forwardsalternativen så saknas stjärnorna Lucas Raymond och Alexander Holtz. Förbundskapten Montén har dock hoppet uppe om att den sistnämnda kan ansluta till truppen, därför håller Sverige en plats öppen på forwardssidan, där de annars har andra alternativ.

– Blir inte Alex tillgänglig så kommer vi att ersätta den platsen. Vi har flera spelare som finns aktuella såklart, säger Montén till VMhockey.se och fortsätter:

– Om Alex kommer så är det en offensiv spelare med en offensiv roll. Blir det inte så, då får vi fundera på hur vi ska gruppera oss på annat sätt.

Sex spelare från fjolårets trupp finns med i år också, och Alexander Holtz kan bli den sjunde. Tomas Montén betonar att de spelare som varit med tidigare blir extra viktiga när det vankas avresa till Kanada, för att leda på- och utanför isen.

– Alla spelare har varit med under någon resa, där vi känt på dem. Vi tycker alltid att just erfarenhet är ett plus. Tittar man på truppen så finns det ett antal spelare som var med i fjol, med båda målvakterna (Clang och Wallstedt) men också Emil Andrae. (Theodor) Niederbach, Zion (Nybeck) och Oskar Olausson var också med i fjol, så att det är klart att spelare som varit med i både JVM men också under den bubblan som var i fjol, så är det klart att det är en nyttig erfarenhet för oss, säger Tomas Montén till VMhockey.se.

Den 10 december så blev det klart att Alexander Holtz ansluter till JVM-truppen och är därmed en del av Juniorkronorna under mästerskapet.

JVM-truppen 2021/22

Målvakter:

1. Jesper Wallstedt, Luleå HF
30. Calle Clang, Rögle BK
35. Jesper Vikman , Vancouver Giants (WHL)

Backar:

3. Helge Grans, Ontario Reign
4. Emil Andrae
, HV71
5. Anton Olsson, Malmö Redhawks
6. Måns Forsfjäll, Skellefteå AIK
7. Simon Edvinsson, Frölunda HC
8. Leo Lööf, Ilves
12. Victor Sjöholm, HV71
26. Joel Nyström, Färjestads BK

Forwards:

9. Daniel Ljungman, Linköping HC
10. Alexander Holtz, Utica Comets/New Jersey Devils
11. Fabian Lysell, Vancouver Giants
15. Åke Stakkestad, BIK Kalrskoga
17. William Eklund, Djurgårdens IF
18. Zion Nybeck, HV71
19. Elias Stenman, Skellefteå
20. Albert Sjöberg, Södertälje SK
21. Oskar Olausson, Barrie Colts
23. Isak Rosén, Leksands IF
24. Elliot Ekmark, Linköping HC
27. Theodor Niederbach, Frölunda HC
28. Oskar Magnusson, AIK
29. Daniel Torgersson, AIK (Frölunda)


Sverige - Lettland